

Těstoviny s boloňskou omáčkou a sójovou omáčkou
Klasické boloňské penne připravíte rychle a s bohatou chutí. Kikkoman Sójová omáčka zvýrazní plnost masa i rajčat a dodá tomuto jednoduchému těstovinovému jídlu jemný nádech umami.
Nutriční hodnoty (na porci):
2.491 kJ / 595 kcalPostup přípravy
Krok 1

200 g těstovin penne – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – ½ cibule, nasekaná – 2 stroužky česneku, nasekané – 300 g mletého hovězího masa
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli s česnekem 1 minutu. Přidejte mleté maso a za stálého míchání opékejte 3 minuty.
Krok 2

400 g konzervovaných krájených rajčat – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 g nasekaného koriandru
K masu přidejte konzervovaná rajčata a Kikkoman Sójovou omáčku. Přikryjte a vařte na mírném ohni 20 minut. Smíchejte s uvařenými těstovinami a posypte nasekaným koriandrem.
Tip
Pro intenzivnější chuť můžete do omáčky při dušení masa přidat trochu červeného vína. Jídlo lze snadno zamrazit – zvažte přípravu větší dávky. Pro bezlepkovou verzi použijte čočkové nebo rýžové těstoviny.
ID receptu: 1565
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































