Těstoviny s boloňskou omáčkou a sójovou omáčkou
Těstoviny s boloňskou omáčkou a sójovou omáčkou

Těstoviny s boloňskou omáčkou a sójovou omáčkou

4,3 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Klasické boloňské penne připravíte rychle a s bohatou chutí. Kikkoman Sójová omáčka zvýrazní plnost masa i rajčat a dodá tomuto jednoduchému těstovinovému jídlu jemný nádech umami.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
200 g
těstovin penne
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
 ½ 
cibule
2 
stroužky česneku
300 g
mletého hovězího masa
400 g
konzervovaných krájených rajčat
2 g
nasekaného koriandru

Nutriční hodnoty (na porci):

2.491 kJ / 595 kcal
18 gTuky
33 gBílkoviny
70 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

200 g těstovin penne – 1 polévková lžíce rostlinného oleje –  ½  cibule, nasekaná – 2  stroužky česneku, nasekané – 300 g mletého hovězího masa

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli s česnekem 1 minutu. Přidejte mleté maso a za stálého míchání opékejte 3 minuty.

Krok 2

400 g konzervovaných krájených rajčat – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 g nasekaného koriandru

K masu přidejte konzervovaná rajčata a Kikkoman Sójovou omáčku. Přikryjte a vařte na mírném ohni 20 minut. Smíchejte s uvařenými těstovinami a posypte nasekaným koriandrem.

Tip

Pro intenzivnější chuť můžete do omáčky při dušení masa přidat trochu červeného vína. Jídlo lze snadno zamrazit – zvažte přípravu větší dávky. Pro bezlepkovou verzi použijte čočkové nebo rýžové těstoviny.

ID receptu: 1565

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

200 g těstovin penne – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – ½ cibule, nasekaná – 2 stroužky česneku, nasekané – 300 g mletého hovězího masa

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli s česnekem 1 minutu. Přidejte mleté maso a za stálého míchání opékejte 3 minuty.

400 g konzervovaných krájených rajčat – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 g nasekaného koriandru

K masu přidejte konzervovaná rajčata a Kikkoman Sójovou omáčku. Přikryjte a vařte na mírném ohni 20 minut. Smíchejte s uvařenými těstovinami a posypte nasekaným koriandrem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.