Omeleta s lilkem, cuketou a camembertem
Omeleta s lilkem, cuketou a camembertem

Omeleta s lilkem, cuketou a camembertem

5 11 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
10 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Nadýchaná omeleta plněná restovaným lilkem, cuketou a rozteklým camembertem, dochucená Kikkoman Sójovou omáčkou pro plnější chuť – snadná na přípravu a ideální k obědu nebo lehké večeři.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
100 g
camembertu
100 g
lilku
100 g
cukety
50 g
červené cibule
2 polévkové lžíce
olivového oleje
1 čajová lžička
čerstvého tymiánu, nasekaného
 ¼ čajové lžičky
růžového pepře
4 
vejce
2 čajové lžičky
srirachy
1 
stroužek česneku, najemno nasekaný
30 g
vlašských ořechů
1 hrst
rukoly

Nutriční hodnoty (na porci):

2.192 kJ / 524 kcal
41 gTuky
30 gBílkoviny
12 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g camembertu – 100 g lilku – 100 g cukety – 50 g červené cibule – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička čerstvého tymiánu –  ¼ čajové lžičky růžového pepře

Camembert nakrájejte na plátky a dejte stranou. Lilek a cuketu nakrájejte na kostky, cibuli na plátky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, orestujte zeleninu, přidejte sójovou omáčku Kikkoman, tymián a pepř.

Krok 2

4  vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky srirachy – 1  stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 polévková lžíce olivového oleje

Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a česnekem, poté do směsi jemně vmíchejte sníh. Na pánvi rozehřejte ½ lžíce oleje, nalijte polovinu směsi a zakryté smažte na mírném ohni 2 minuty z každé strany. Postup opakujte pro druhou omeletu.

Krok 3

300 g vlašských ořechů – 1 hrst rukoly

Ořechy nasucho opražte na pánvi dozlatova. Na každou omeletu navrstvěte zeleninu a camembert z kroku 1. Posypte opečenými ořechy, přidejte rukolu a omelety přeložte napůl. Omelety zabalte do krabiček.

Tip

Do těsta můžete vmíchat 1 lžíci prosáté hladké mouky pro hutnější výsledek. Pro lepší prezentaci položte omelety do krabičky na pár listů salátu.

ID receptu: 1545

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g camembertu – 100 g lilku – 100 g cukety – 50 g červené cibule – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička čerstvého tymiánu – ¼ čajové lžičky růžového pepře

Camembert nakrájejte na plátky a dejte stranou. Lilek a cuketu nakrájejte na kostky, cibuli na plátky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, orestujte zeleninu, přidejte sójovou omáčku Kikkoman, tymián a pepř.

4 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky srirachy – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 polévková lžíce olivového oleje

Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a česnekem, poté do směsi jemně vmíchejte sníh. Na pánvi rozehřejte ½ lžíce oleje, nalijte polovinu směsi a zakryté smažte na mírném ohni 2 minuty z každé strany. Postup opakujte pro druhou omeletu.

300 g vlašských ořechů – 1 hrst rukoly

Ořechy nasucho opražte na pánvi dozlatova. Na každou omeletu navrstvěte zeleninu a camembert z kroku 1. Posypte opečenými ořechy, přidejte rukolu a omelety přeložte napůl. Omelety zabalte do krabiček.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.