

Těstovinový salát s hovězím masem a žampiony
Barevný těstovinový salát s křupavou zeleninou a hovězím masem restovaným v Kikkoman Sójové omáčce. Krémový dresink z majonézy, kečupu a sójové omáčky dodává chuť a pražené arašídy navrch přidávají kontrastní křupavost.
Ingredience
Dresink a ozdoba:
Postup přípravy
Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 200 g mletého hovězího masa – 100 g žampionů, nakrájených – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Na pánvi rozehřejte olej a restujte mleté maso za stálého míchání, dokud se nevypaří všechna tekutina. Přidejte žampiony a Kikkoman Sójovou omáčku, restujte další 2 minuty, poté nechte vychladnout.
Krok 2

½ červené papriky – ½ cibule – 200 g těstovin penne – 200 g konzervované kukuřice
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Červenou papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Uvařené těstoviny přendejte do větší mísy. Přidejte nakrájenou zeleninu, scezenou kukuřici a vychladlé maso se žampiony.
Krok 3

1 polévková lžíce majonézy – 1 polévková lžíce kečupu – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 polévkové lžíce pražených arašídů – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky
Smíchejte majonézu, kečup a Kikkoman Sójovou omáčku. Dresink nalijte na salát a důkladně promíchejte. Navrch nasypte pražené arašídy a nasekanou jarní cibulku.
Tip
Salát chutná ještě lépe po několika hodinách v lednici – ideální do krabičky. Pro svěžest můžete přidat rukolu nebo směs listových salátů.
ID receptu: 1566
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více