Těstovinový salát s hovězím masem a žampiony
Těstovinový salát s hovězím masem a žampiony

Těstovinový salát s hovězím masem a žampiony

Celkový čas vaření 15 min.
5 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Barevný těstovinový salát s křupavou zeleninou a hovězím masem restovaným v Kikkoman Sójové omáčce. Krémový dresink z majonézy, kečupu a sójové omáčky dodává chuť a pražené arašídy navrch přidávají kontrastní křupavost.

Dobré vědět: Tento pokrm je součástí série Příprava jídel. Další dva recepty z této sady najdete zde.

Ingredience

2 Porce
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
200 g
mletého hovězího masa
100 g
žampionů
 ½ 
červené papriky
 ½ 
cibule, nasekaná
200 g
těstovin penne
200 g
konzervované kukuřice

Dresink a ozdoba:

1 polévková lžíce
majonézy
1 polévková lžíce
kečupu
2 polévkové lžíce
pražených arašídů
1 polévková lžíce
nasekané jarní cibulky
Nutriční hodnoty (na porci):2.964 kJ / 708 kcal
28 gTuky
37 gBílkoviny
74 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 200 g mletého hovězího masa – 100 g žampionů, nakrájených – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Na pánvi rozehřejte olej a restujte mleté maso za stálého míchání, dokud se nevypaří všechna tekutina. Přidejte žampiony a Kikkoman Sójovou omáčku, restujte další 2 minuty, poté nechte vychladnout.

Krok 2

 ½  červené papriky –  ½  cibule – 200 g těstovin penne – 200 g konzervované kukuřice

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Červenou papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Uvařené těstoviny přendejte do větší mísy. Přidejte nakrájenou zeleninu, scezenou kukuřici a vychladlé maso se žampiony.

Krok 3

1 polévková lžíce majonézy – 1 polévková lžíce kečupu – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce pražených arašídů – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Smíchejte majonézu, kečup a Kikkoman Sójovou omáčku. Dresink nalijte na salát a důkladně promíchejte. Navrch nasypte pražené arašídy a nasekanou jarní cibulku.

Tip

Salát chutná ještě lépe po několika hodinách v lednici – ideální do krabičky. Pro svěžest můžete přidat rukolu nebo směs listových salátů.

ID receptu: 1566

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 200 g mletého hovězího masa – 100 g žampionů, nakrájených – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Na pánvi rozehřejte olej a restujte mleté maso za stálého míchání, dokud se nevypaří všechna tekutina. Přidejte žampiony a Kikkoman Sójovou omáčku, restujte další 2 minuty, poté nechte vychladnout.

½ červené papriky – ½ cibule – 200 g těstovin penne – 200 g konzervované kukuřice

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Červenou papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Uvařené těstoviny přendejte do větší mísy. Přidejte nakrájenou zeleninu, scezenou kukuřici a vychladlé maso se žampiony.

1 polévková lžíce majonézy – 1 polévková lžíce kečupu – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce pražených arašídů – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Smíchejte majonézu, kečup a Kikkoman Sójovou omáčku. Dresink nalijte na salát a důkladně promíchejte. Navrch nasypte pražené arašídy a nasekanou jarní cibulku.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.