Mini karbanátky s jogurtovým dipem
Mini karbanátky s jogurtovým dipem

Mini karbanátky s jogurtovým dipem

4 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 15 min.
10 min. Doba přípravy
5 min. Doba vaření

Křupavé mini karbanátky s lehkým dipem z Kikkoman Sójové omáčky a jogurtu – rychlé na přípravu, skvělé teplé i studené. Sójová omáčka dodává hloubku chuti a udržuje maso šťavnaté, není třeba žádná další sůl.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
200 g
mletého krůtího masa
3 
vejce (1 syrové a 2 natvrdo)
 ½ čajové lžičky
pepře
1 ½ polévková lžíce
rostlinného oleje
několik listů salátu
 ½ 
červené cibule
50 g
konzervované kukuřice
1 polévková lžíce
bílého jogurtu

Nutriční hodnoty (na porci):

2.135 kJ / 510 kcal
24 gTuky
34 gBílkoviny
36 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

200 g mletého krůtího masa – 1  vejce (syrové) – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ čajové lžičky pepře – 3 polévkové lžíce Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka1 ½ polévková lžíce rostlinného oleje

Smíchejte mleté krůtí maso, vejce, Kikkoman Sójovou omáčku, pepř a 1 lžíci Kikkoman Panko. Tvarujte karbanátky, obalte je ve zbylé strouhance a opečte z obou stran na rostlinném oleji dozlatova a dokud nejsou propečené.

Krok 2

několik listů salátu –  ½  červené cibule – 50 g konzervované kukuřice – 1 polévková lžíce bílého jogurtu –  ¼ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2  vejce natvrdo

Nakrájejte červenou cibuli na tenké plátky a promíchejte se salátem a kukuřicí. Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou – vznikne jednoduchý dresink. Přidejte dresink do salátu a promíchejte. Vejce nakrájejte na čtvrtiny a položte navrch. Podávejte s karbanátky.

Tip

Karbanátky můžete místo smažení i upéct. Dip chutná ještě lépe druhý den, kdy se chutě prolnou.

ID receptu: 1571

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

200 g mletého krůtího masa – 1 vejce (syrové) – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ čajové lžičky pepře – 3 polévkové lžíce Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka1 ½ polévková lžíce rostlinného oleje

Smíchejte mleté krůtí maso, vejce, Kikkoman Sójovou omáčku, pepř a 1 lžíci Kikkoman Panko. Tvarujte karbanátky, obalte je ve zbylé strouhance a opečte z obou stran na rostlinném oleji dozlatova a dokud nejsou propečené.

několik listů salátu – ½ červené cibule – 50 g konzervované kukuřice – 1 polévková lžíce bílého jogurtu – ¼ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 vejce natvrdo

Nakrájejte červenou cibuli na tenké plátky a promíchejte se salátem a kukuřicí. Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou – vznikne jednoduchý dresink. Přidejte dresink do salátu a promíchejte. Vejce nakrájejte na čtvrtiny a položte navrch. Podávejte s karbanátky.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.