

Mini karbanátky s jogurtovým dipem
Křupavé mini karbanátky s lehkým dipem z Kikkoman Sójové omáčky a jogurtu – rychlé na přípravu, skvělé teplé i studené. Sójová omáčka dodává hloubku chuti a udržuje maso šťavnaté, není třeba žádná další sůl.
Nutriční hodnoty (na porci):
2.135 kJ / 510 kcalPostup přípravy
Krok 1

200 g mletého krůtího masa – 1 vejce (syrové) – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ čajové lžičky pepře – 3 polévkové lžíce Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka – 1 ½ polévková lžíce rostlinného oleje
Smíchejte mleté krůtí maso, vejce, Kikkoman Sójovou omáčku, pepř a 1 lžíci Kikkoman Panko. Tvarujte karbanátky, obalte je ve zbylé strouhance a opečte z obou stran na rostlinném oleji dozlatova a dokud nejsou propečené.
Krok 2

několik listů salátu – ½ červené cibule – 50 g konzervované kukuřice – 1 polévková lžíce bílého jogurtu – ¼ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 vejce natvrdo
Nakrájejte červenou cibuli na tenké plátky a promíchejte se salátem a kukuřicí. Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou – vznikne jednoduchý dresink. Přidejte dresink do salátu a promíchejte. Vejce nakrájejte na čtvrtiny a položte navrch. Podávejte s karbanátky.
Tip
Karbanátky můžete místo smažení i upéct. Dip chutná ještě lépe druhý den, kdy se chutě prolnou.
ID receptu: 1571
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více





































