Sýrová pita s camembertem a zeleninou
Sýrová pita s camembertem a zeleninou

Sýrová pita s camembertem a zeleninou

Celkový čas vaření 30 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Pita chléb plněný křupavým camembertem, pečeným lilkem a cuketou a krémovou sójovo-jogurtovou omáčkou z Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli – bohaté na chuť i texturu.

Dobré vědět: Tento pokrm je součástí série Příprava jídel. Další dva recepty z této sady najdete zde.

Ingredience

2 Porce
100 g
lilku
100 g
cukety
40 g
červené cibule
4 polévkové lžíce
olivového oleje
1 čajová lžička
čerstvého tymiánu, nasekaného
120 g
camembertu
1 
vejce
1 čajová lžička
srirachy
3 polévkové lžíce
řeckého jogurtu
1 
stroužek česneku, najemno nasekaný
1 čajová lžička
medu
 ¼ čajové lžičky
růžového pepře
2 
pita chleby
1 hrst
rukoly
Nutriční hodnoty (na porci):2.979 kJ / 712 kcal
40 gTuky
27 gBílkoviny
62 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g lilku – 100 g cukety – 40 g červené cibule – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného

Lilek a cuketu nakrájejte na kostičky, cibuli na plátky. Zeleninu dejte do mísy, promíchejte s olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a tymiánem. Pečte 15 minut při 200 °C.

Krok 2

120 g camembertu – 1  vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička srirachy – 20 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka3 polévkové lžíce olivového oleje

Camembert rozkrojte vodorovně na polovinu. Vejce rozšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a srirachou. Sýr obalte ve vaječné směsi a Kikkoman Panko strouhance. Smažte 2½ minuty z každé strany na olivovém oleji dozlatova.

Krok 3

3 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1  stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 čajová lžička medu –  ¼ čajové lžičky růžového pepře – 2  pita chleby – 1 hrst rukoly

Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, česnekem, medem a pepřem. Omáčku rozetřete do pita chlebů, naplňte je rukolou, pečenou zeleninou a obaleným camembertem.

Tip

Camembert můžete také postříkat olejem a péct v troubě nebo horkovzdušné fritéze.

ID receptu: 1549

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g lilku – 100 g cukety – 40 g červené cibule – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného

Lilek a cuketu nakrájejte na kostičky, cibuli na plátky. Zeleninu dejte do mísy, promíchejte s olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a tymiánem. Pečte 15 minut při 200 °C.

120 g camembertu – 1 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička srirachy – 20 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka3 polévkové lžíce olivového oleje

Camembert rozkrojte vodorovně na polovinu. Vejce rozšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a srirachou. Sýr obalte ve vaječné směsi a Kikkoman Panko strouhance. Smažte 2½ minuty z každé strany na olivovém oleji dozlatova.

3 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 čajová lžička medu – ¼ čajové lžičky růžového pepře – 2 pita chleby – 1 hrst rukoly

Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, česnekem, medem a pepřem. Omáčku rozetřete do pita chlebů, naplňte je rukolou, pečenou zeleninou a obaleným camembertem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.