

Sýrová pita s camembertem a zeleninou
Pita chléb plněný křupavým camembertem, pečeným lilkem a cuketou a krémovou sójovo-jogurtovou omáčkou z Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli – bohaté na chuť i texturu.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

100 g lilku – 100 g cukety – 40 g červené cibule – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
Lilek a cuketu nakrájejte na kostičky, cibuli na plátky. Zeleninu dejte do mísy, promíchejte s olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a tymiánem. Pečte 15 minut při 200 °C.
Krok 2

120 g camembertu – 1 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 čajová lžička srirachy – 20 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka – 3 polévkové lžíce olivového oleje
Camembert rozkrojte vodorovně na polovinu. Vejce rozšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a srirachou. Sýr obalte ve vaječné směsi a Kikkoman Panko strouhance. Smažte 2½ minuty z každé strany na olivovém oleji dozlatova.
Krok 3

3 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 čajová lžička medu – ¼ čajové lžičky růžového pepře – 2 pita chleby – 1 hrst rukoly
Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, česnekem, medem a pepřem. Omáčku rozetřete do pita chlebů, naplňte je rukolou, pečenou zeleninou a obaleným camembertem.
Tip
Camembert můžete také postříkat olejem a péct v troubě nebo horkovzdušné fritéze.
ID receptu: 1549
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více