Rybí burger s kapustou a jogurtovou omáčkou
Rybí burger s kapustou a jogurtovou omáčkou

Rybí burger s kapustou a jogurtovou omáčkou

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Křupavý treskový burger doplněný pečenou kapustou a lehkou jogurtovou omáčkou. Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli a česnek dodávají karbanátku bohatou chuť – a vše je hotové do 30 minut.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
200 g
filetu z tresky
1 
vejce
2 
stroužky česneku
50 ml
mléka
60 g
kapusty
1 polévková lžíce
1 čajová lžička
sezamových semínek
1 špetka
soli
2 
kyselé okurky
1 polévková lžíce
kaparů
3 polévkové lžíce
bílého jogurtu
2 čajové lžičky
citronové šťávy
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
2 
burgerové housky

Nutriční hodnoty (na porci):

2.219 kJ / 530 kcal
28 gTuky
33 gBílkoviny
35 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka50 ml mléka – 200 g filetu z tresky – 1  vejce – 1  stroužek česneku – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce rostlinného oleje

30 g Kikkoman Panko strouhanky namočte do 50 ml mléka a nechte změknout. Mezitím rozmixujte tresku, vejce, česnek a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli do hladké hmoty. Přidejte namočenou strouhanku a dobře promíchejte. Vytvořte dva karbanátky a obalte je ve zbylé suché Kikkoman Panko storuhance. Osmažte na rostlinném oleji dozlatova z obou stran.

Krok 2

60 g kapusty – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička sezamových semínek – 1 špetka soli

Kapustu omyjte, důkladně osušte a odstraňte tuhé stonky. Vložte do mísy, pokapejte Kikkoman Sezamovým olejem, přidejte sůl a sezamová semínka a dobře promíchejte. Listy rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut při 160°C, dokud nebudou křupavé.

Krok 3

2  kyselé okurky – 2 polévkové lžíce kaparů – 3 polévkové lžíce bílého jogurtu – 2 čajové lžičky citronové šťávy – 1  stroužek česneku – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Okurky nakrájejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte kapary, jogurt, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli. Dobře promíchejte.

Krok 4

2  burgerové housky

Housky rozkrojte a lehce opečte. Na spodní polovinu housky rozetřete část omáčky, položte karbanátek, přidejte další část omáčky a křupavou kapustu. Přiklopte druhou polovinou housky.

Tip

Místo housky můžete použít wrap nebo servírovat karbanátek na listech salátu. Pro zajímavější chuť přidejte do omáčky špetku kari nebo nasekaný kopr.

ID receptu: 1556

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka50 ml mléka – 200 g filetu z tresky – 1 vejce – 1 stroužek česneku – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce rostlinného oleje

30 g Kikkoman Panko strouhanky namočte do 50 ml mléka a nechte změknout. Mezitím rozmixujte tresku, vejce, česnek a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli do hladké hmoty. Přidejte namočenou strouhanku a dobře promíchejte. Vytvořte dva karbanátky a obalte je ve zbylé suché Kikkoman Panko storuhance. Osmažte na rostlinném oleji dozlatova z obou stran.

60 g kapusty – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička sezamových semínek – 1 špetka soli

Kapustu omyjte, důkladně osušte a odstraňte tuhé stonky. Vložte do mísy, pokapejte Kikkoman Sezamovým olejem, přidejte sůl a sezamová semínka a dobře promíchejte. Listy rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut při 160°C, dokud nebudou křupavé.

2 kyselé okurky – 2 polévkové lžíce kaparů – 3 polévkové lžíce bílého jogurtu – 2 čajové lžičky citronové šťávy – 1 stroužek česneku – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Okurky nakrájejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte kapary, jogurt, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli. Dobře promíchejte.

2 burgerové housky

Housky rozkrojte a lehce opečte. Na spodní polovinu housky rozetřete část omáčky, položte karbanátek, přidejte další část omáčky a křupavou kapustu. Přiklopte druhou polovinou housky.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.