

Rybí burger s kapustou a jogurtovou omáčkou
Křupavý treskový burger doplněný pečenou kapustou a lehkou jogurtovou omáčkou. Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli a česnek dodávají karbanátku bohatou chuť – a vše je hotové do 30 minut.
Ingredience
Nutriční hodnoty (na porci):
2.219 kJ / 530 kcalPostup přípravy
Krok 1

100 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka – 50 ml mléka – 200 g filetu z tresky – 1 vejce – 1 stroužek česneku – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 polévková lžíce rostlinného oleje
30 g Kikkoman Panko strouhanky namočte do 50 ml mléka a nechte změknout. Mezitím rozmixujte tresku, vejce, česnek a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli do hladké hmoty. Přidejte namočenou strouhanku a dobře promíchejte. Vytvořte dva karbanátky a obalte je ve zbylé suché Kikkoman Panko storuhance. Osmažte na rostlinném oleji dozlatova z obou stran.
Krok 2

60 g kapusty – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 čajová lžička sezamových semínek – 1 špetka soli
Kapustu omyjte, důkladně osušte a odstraňte tuhé stonky. Vložte do mísy, pokapejte Kikkoman Sezamovým olejem, přidejte sůl a sezamová semínka a dobře promíchejte. Listy rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut při 160°C, dokud nebudou křupavé.
Krok 3

2 kyselé okurky – 2 polévkové lžíce kaparů – 3 polévkové lžíce bílého jogurtu – 2 čajové lžičky citronové šťávy – 1 stroužek česneku – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli
Okurky nakrájejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte kapary, jogurt, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli. Dobře promíchejte.
Krok 4

2 burgerové housky
Housky rozkrojte a lehce opečte. Na spodní polovinu housky rozetřete část omáčky, položte karbanátek, přidejte další část omáčky a křupavou kapustu. Přiklopte druhou polovinou housky.
Tip
Místo housky můžete použít wrap nebo servírovat karbanátek na listech salátu. Pro zajímavější chuť přidejte do omáčky špetku kari nebo nasekaný kopr.
ID receptu: 1556
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více






































