

Ramen s krevetami a miso máslem
Připravte si bohatý miso ramen jednoduše rozpuštěním miso pasty v Kikkoman Základu na ramen. Krevety restované na Kikkoman Sójové omáčce spolu se sladkou kukuřicí vytvoří dokonalou kombinaci chutí pro závěrečnou vrstvu.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

120 g připravených krevet k vaření – 1 stroužek česneku – 4 čajové lžičky olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Osušte krevety a jemně nasekejte česnek. Na pánvi zahřejte olivový olej s česnekem na nízkém plamenu. Jakmile česnek zavoní, přidejte krevety, restujte a dochuťte 1 lžící Kikkoman Sójové omáčky.
Krok 2

140 g kukuřice (konzervované) – 1 čajová lžička soli
Zahřejte kukuřici s trochou vody a solí asi 1 minutu.
Krok 3

60 g žampionů – 60 g hlívy ústřičné – 25 g nesoleného másla – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Nakrájejte houby na kousky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte houby a restujte. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, promíchejte a poté směs odstavte.
Krok 4

20 g nesoleného másla – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 120 g listového baby špenátu
Ve stejné pánvi rozpusťte máslo. Přidejte špenát a krátce poduste, dokud nezměkne, poté dochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou.
Krok 5

200 g ramen nudlí – 40 g bílého misa – 3 polévkové lžíce Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen – 540 ml vody
Připravte ramen nudle podle pokynů na obalu. Do hrnce přidejte miso, Kikkoman Základ na ramen a 540 ml vody, přiveďte k varu. Nudle rozdělte do dvou misek a zalijte vývarem. Doprostřed nandejte krevety, kukuřici, houby a špenát.
Krok 6

30 g nesoleného másla
Na ramen přidejte kousky zbývajícího másla a podávejte.
Tip:
Místo krevet můžete použít i filet z lososa.
ID receptu: 1474
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více








