

Ramen Caprese s bazalkou a mozzarellou
Lahodná ramen polévka s aromatickou bazalkou, nádechem česneku a živou kombinací mozzarelly, rajčat a čerstvých bylinek dává tomuto italsky inspirovanému ramenu jedinečnou chuť, kterou musíte vyzkoušet.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

20 g bazalkových listů – 1 stroužek česneku – 2 ½ polévkové lžíce olivového oleje – 10 g piniových oříšků
Bazalku nasekejte a rozmixujte s oloupaným česnekem, olivovým olejem a piniovými oříšky dohladka.
Krok 2

4 střední rajčata – 180 g mozzarelly – 10 g bazalkových listů – ½ avokáda
Rajčata a mozzarellu nakrájejte na stejně silné plátky (0,5–1 cm) a naaranžujte do kruhu na dva talíře. Bazalku nasekejte a posypte jí rajčata a mozzarellu. Avokádo nakrájejte na kostičky a odložte stranou.
Krok 3

200 g ramen nudlí – 50 ml Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen – 4 čajové lžičky Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo – 540 ml vody
Ramen nudle připravte podle pokynů na obalu. Do 2 misek rozdělte polovinu Kikkoman Základu na ramen, polovinu Kikkoman Teriyaki marinády, polovinu pesta z kroku 1 a 270 ml horké vody a promíchejte.
Krok 4
15 g směsi nasekaných ořechů, např. kešu – 2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 špetka Špetka čerstvě mletého černého pepře – Trocha olivového oleje
Do polévky přidejte nudle a opatrně pomocí lžíce nebo stěrky navršte rajčata a mozzarellu, aby se nerozpadly. Posypte avokádem a ořechy, poté ozdobte Kikkoman Sójovou omáčkou, černým pepřem a olivovým olejem.
Tip:
Pokud máte málo času, můžete místo vlastního pesta použít hotové Genovese pesto. Polévka však bude mít o něco světlejší zelenou barvu.
ID receptu: 1472
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více