Ramen Caprese s bazalkou a mozzarellou
Ramen Caprese s bazalkou a mozzarellou

Ramen Caprese s bazalkou a mozzarellou

4,7 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
10 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Lahodná ramen polévka s aromatickou bazalkou, nádechem česneku a živou kombinací mozzarelly, rajčat a čerstvých bylinek dává tomuto italsky inspirovanému ramenu jedinečnou chuť, kterou musíte vyzkoušet.

Ingredience

2 Porce
30 g
bazalkových listů
1 
stroužek česneku
2 ½ polévkové lžíce
olivového oleje
10 g
piniových oříšků
4 
střední rajčata
180 g
mozzarelly
 ½ 
avokáda
200 g
ramen nudlí
540 ml
vody
15 g
směsi nasekaných ořechů, např. kešu
1 špetka
Špetka čerstvě mletého černého pepře
Trocha olivového oleje
Nutriční hodnoty (na porci):3.623 kJ / 865 kcal
63 gTuky
28 gBílkoviny
42 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

20 g bazalkových listů – 1  stroužek česneku – 2 ½ polévkové lžíce olivového oleje – 10 g piniových oříšků

Bazalku nasekejte a rozmixujte s oloupaným česnekem, olivovým olejem a piniovými oříšky dohladka.

Krok 2

4  střední rajčata – 180 g mozzarelly – 10 g bazalkových listů –  ½  avokáda

Rajčata a mozzarellu nakrájejte na stejně silné plátky (0,5–1 cm) a naaranžujte do kruhu na dva talíře. Bazalku nasekejte a posypte jí rajčata a mozzarellu. Avokádo nakrájejte na kostičky a odložte stranou.

Krok 3

200 g ramen nudlí – 50 ml Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen4 čajové lžičky Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo540 ml vody

Ramen nudle připravte podle pokynů na obalu. Do 2 misek rozdělte polovinu Kikkoman Základu na ramen, polovinu Kikkoman Teriyaki marinády, polovinu pesta z kroku 1 a 270 ml horké vody a promíchejte.

Krok 4

15 g směsi nasekaných ořechů, např. kešu – 2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 špetka Špetka čerstvě mletého černého pepře – Trocha olivového oleje

Do polévky přidejte nudle a opatrně pomocí lžíce nebo stěrky navršte rajčata a mozzarellu, aby se nerozpadly. Posypte avokádem a ořechy, poté ozdobte Kikkoman Sójovou omáčkou, černým pepřem a olivovým olejem.

Tip:

Pokud máte málo času, můžete místo vlastního pesta použít hotové Genovese pesto. Polévka však bude mít o něco světlejší zelenou barvu.

ID receptu: 1472

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

20 g bazalkových listů – 1 stroužek česneku – 2 ½ polévkové lžíce olivového oleje – 10 g piniových oříšků

Bazalku nasekejte a rozmixujte s oloupaným česnekem, olivovým olejem a piniovými oříšky dohladka.

4 střední rajčata – 180 g mozzarelly – 10 g bazalkových listů – ½ avokáda

Rajčata a mozzarellu nakrájejte na stejně silné plátky (0,5–1 cm) a naaranžujte do kruhu na dva talíře. Bazalku nasekejte a posypte jí rajčata a mozzarellu. Avokádo nakrájejte na kostičky a odložte stranou.

200 g ramen nudlí – 50 ml Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen4 čajové lžičky Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo540 ml vody

Ramen nudle připravte podle pokynů na obalu. Do 2 misek rozdělte polovinu Kikkoman Základu na ramen, polovinu Kikkoman Teriyaki marinády, polovinu pesta z kroku 1 a 270 ml horké vody a promíchejte.

15 g směsi nasekaných ořechů, např. kešu – 2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 špetka Špetka čerstvě mletého černého pepře – Trocha olivového oleje

Do polévky přidejte nudle a opatrně pomocí lžíce nebo stěrky navršte rajčata a mozzarellu, aby se nerozpadly. Posypte avokádem a ořechy, poté ozdobte Kikkoman Sójovou omáčkou, černým pepřem a olivovým olejem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.