

Krémový carbonara ramen, který má říz!
Odvážná variace na ramen – krémové nudle ve stylu carbonara s křupavou slaninou, lehkou pikantností a Kikkoman Základem na ramen pro ještě intenzivnější chuť.
Postup přípravy
Krok 1

2 vejce – 2 žloutky – 30 g strouhaného parmezánu
V malé misce smíchejte vejce, žloutky a parmezán.
Krok 2

80 g slaniny – 60 g květáku – 40 g cukety – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 40 g červené papriky – 2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 100 ml horké vody
Slaninu nakrájejte na 2 cm kousky. Květák a cuketu nakrájejte na menší kousky, papriku na tenké plátky.
Na pánvi rozehřej olej, přidejte slaninu a květák a restujte na mírném ohni. Jakmile je slanina opečená, přidejte papriku a cuketu a také je osmažte. Přilij 100 ml horké vody, přiveďte k varu, poté odstavte z plotny. Ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou a dejte stranou.
Krok 3

200 g ramen nudlí – 3 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka – 90 ml Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen – 200 ml horké vody
Uvařte ramen nudle podle návodu na obalu. Po uvaření přidejte nudle do směsi z kroku 2, promíchejte a nechte odpočinout asi 3 minuty.
Na polévku smíchejte Kikkoman Kimchi chili, Kikkoman Základ na ramen a 270 ml horké vody v misce nebo rendlíku a udržujte teplé.
Krok 4

Vaječnou směs z kroku 1 přidejte do pánve z kroku 2, zahřívej opatrně a jakmile směs začne houstnout, ihned sundejte z plotny.
Krok 5
40 g strouhaného parmazánu – 2 špetky špetky čerstvě mletého černého pepře – 2 polévkové lžíce nasekané pažitky
Směs z kroku 4 rozdělte do dvou misek.
Polévku z kroku 3 nalijte kolem směsi. Ozdobte zbylým parmazánem, pepřem a pažitkou a ihned podávejte.
ID receptu: 1475
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více