Kari řízek ramen s teriyaki omáčkou
Kari řízek ramen s teriyaki omáčkou

Kari řízek ramen s teriyaki omáčkou

Celkový čas vaření 1 h
10 min. Doba přípravy
35 min. Doba vaření
15 min. Doba marinování

Nový pohled na ramen – křupavý řízek marinovaný v Kikkoman Teriyaki marinádě, podávaný s voňavou kari ramen polévkou. Užijte si jedinečnou kombinaci řízku, kari a ramenu v jednom lahodném pokrmu!

Ingredience

2 Porce
2 
vepřové řízky (cca 130 g každý)
40 g
hladké mouky
2 
vejce
40 g
másla
60 ml
slunečnicového oleje
 ½ 
špičatého zelí
1 
červená cibule
1 
mini pak choi
200 g
ramen nudlí
10 g
kari koření
4 čajové lžičky
smetany
540 ml
horké vody
2 polévkové lžíce
majonézy
Pár lístků hladkolisté petržele
Nutriční hodnoty (na porci):5.185 kJ / 1.238 kcal
73 gTuky
53 gBílkoviny
89 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2  vepřové řízky (cca 130 g každý) – 100 ml Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo40 g hladké mouky – 2  vejce – 50 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka

Položte maso mezi dvě vrstvy potravinářské fólie nebo do uzavíratelného sáčku. Pomocí paličky na maso nebo dna hrnce s rukojetí ho opatrně naklepejte na tenký plátek.
Maso naložte do Kikkoman Teriyaki marinády a nechte marinovat přibližně 15 minut.
Poté obalte marinovaný řízek nejprve v hladké mouce, následně v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance Kikkoman Panko.

Krok 2

40 g nesoleného másla – 2 ½ polévkové lžíce slunečnicového oleje

Do pánve dejte máslo a slunečnicový olej a zahřejte. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte řízky a smažte je dozlatova a dokřupava z obou stran.

Krok 3

 ½  špičatého zelí – 1  červená cibule – 1  mini pak choi – 4 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce slunečnicového oleje

Zelí nakrájejte na malé kousky a osmažte na pánvi na 1 lžíci slunečnicového oleje na středním plameni. Jakmile je hotové, přidejte 1 lžičku Kikkoman Sójové omáčky, krátce promíchejte a odstavte. Cibuli nakrájejte na proužky, osmahněte na ½ lžíci rozehřátého oleje a ochuťte 2 lžičkami Kikkoman Sójové omáčky. Pak choi nakrájejte na široké proužky, osmahněte stejným způsobem na ½ lžíci oleje a přidejte 1 lžičku Kikkoman Sójové omáčky.

Krok 4

200 g ramen nudlí – 10 g kari prášku – 50 ml Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen4 čajové lžičky smetany – 540 ml horké vody

Připravte ramen nudle podle návodu na obalu. Do hrnce přidejte kari prášek, Kikkoman Základ na ramen, smetanu a 540 ml horké vody, dobře promíchejte a zahřejte. Řízky nakrájejte na proužky. Uvařené nudle rozdělte do dvou misek, zalijte horkou kari ramen polévkou a navrch položte zeleninu a nakrájené řízky.

Krok 5

2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 polévkové lžíce majonézy – Pár lístků hladkolisté petržele

Smíchejte Kikkoman Kimchi chili s majonézou a pokapejte směsí řízky. Zbylou omáčku můžete použít jako dip. Posypte hladkolistou petrželí a podávejte.

ID receptu: 1473

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 vepřové řízky (cca 130 g každý) – 100 ml Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo40 g hladké mouky – 2 vejce – 50 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka

Položte maso mezi dvě vrstvy potravinářské fólie nebo do uzavíratelného sáčku. Pomocí paličky na maso nebo dna hrnce s rukojetí ho opatrně naklepejte na tenký plátek.
Maso naložte do Kikkoman Teriyaki marinády a nechte marinovat přibližně 15 minut.
Poté obalte marinovaný řízek nejprve v hladké mouce, následně v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance Kikkoman Panko.

40 g nesoleného másla – 2 ½ polévkové lžíce slunečnicového oleje

Do pánve dejte máslo a slunečnicový olej a zahřejte. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte řízky a smažte je dozlatova a dokřupava z obou stran.

½ špičatého zelí – 1 červená cibule – 1 mini pak choi – 4 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce slunečnicového oleje

Zelí nakrájejte na malé kousky a osmažte na pánvi na 1 lžíci slunečnicového oleje na středním plameni. Jakmile je hotové, přidejte 1 lžičku Kikkoman Sójové omáčky, krátce promíchejte a odstavte. Cibuli nakrájejte na proužky, osmahněte na ½ lžíci rozehřátého oleje a ochuťte 2 lžičkami Kikkoman Sójové omáčky. Pak choi nakrájejte na široké proužky, osmahněte stejným způsobem na ½ lžíci oleje a přidejte 1 lžičku Kikkoman Sójové omáčky.

200 g ramen nudlí – 10 g kari prášku – 50 ml Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen4 čajové lžičky smetany – 540 ml horké vody

Připravte ramen nudle podle návodu na obalu. Do hrnce přidejte kari prášek, Kikkoman Základ na ramen, smetanu a 540 ml horké vody, dobře promíchejte a zahřejte. Řízky nakrájejte na proužky. Uvařené nudle rozdělte do dvou misek, zalijte horkou kari ramen polévkou a navrch položte zeleninu a nakrájené řízky.

2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 polévkové lžíce majonézy – Pár lístků hladkolisté petržele

Smíchejte Kikkoman Kimchi chili s majonézou a pokapejte směsí řízky. Zbylou omáčku můžete použít jako dip. Posypte hladkolistou petrželí a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.