

Kari řízek ramen s teriyaki omáčkou
Nový pohled na ramen – křupavý řízek marinovaný v Kikkoman Teriyaki marinádě, podávaný s voňavou kari ramen polévkou. Užijte si jedinečnou kombinaci řízku, kari a ramenu v jednom lahodném pokrmu!
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

2 vepřové řízky (cca 130 g každý) – 100 ml Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo – 40 g hladké mouky – 2 vejce – 50 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka
Položte maso mezi dvě vrstvy potravinářské fólie nebo do uzavíratelného sáčku. Pomocí paličky na maso nebo dna hrnce s rukojetí ho opatrně naklepejte na tenký plátek.
Maso naložte do Kikkoman Teriyaki marinády a nechte marinovat přibližně 15 minut.
Poté obalte marinovaný řízek nejprve v hladké mouce, následně v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance Kikkoman Panko.
Krok 2

40 g nesoleného másla – 2 ½ polévkové lžíce slunečnicového oleje
Do pánve dejte máslo a slunečnicový olej a zahřejte. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte řízky a smažte je dozlatova a dokřupava z obou stran.
Krok 3

½ špičatého zelí – 1 červená cibule – 1 mini pak choi – 4 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Zelí nakrájejte na malé kousky a osmažte na pánvi na 1 lžíci slunečnicového oleje na středním plameni. Jakmile je hotové, přidejte 1 lžičku Kikkoman Sójové omáčky, krátce promíchejte a odstavte. Cibuli nakrájejte na proužky, osmahněte na ½ lžíci rozehřátého oleje a ochuťte 2 lžičkami Kikkoman Sójové omáčky. Pak choi nakrájejte na široké proužky, osmahněte stejným způsobem na ½ lžíci oleje a přidejte 1 lžičku Kikkoman Sójové omáčky.
Krok 4

200 g ramen nudlí – 10 g kari prášku – 50 ml Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen – 4 čajové lžičky smetany – 540 ml horké vody
Připravte ramen nudle podle návodu na obalu. Do hrnce přidejte kari prášek, Kikkoman Základ na ramen, smetanu a 540 ml horké vody, dobře promíchejte a zahřejte. Řízky nakrájejte na proužky. Uvařené nudle rozdělte do dvou misek, zalijte horkou kari ramen polévkou a navrch položte zeleninu a nakrájené řízky.
Krok 5

2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka – 2 polévkové lžíce majonézy – Pár lístků hladkolisté petržele
Smíchejte Kikkoman Kimchi chili s majonézou a pokapejte směsí řízky. Zbylou omáčku můžete použít jako dip. Posypte hladkolistou petrželí a podávejte.
ID receptu: 1473
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více