Sladkokyselé kuře s rýží nebo nudlemi
Sladkokyselé kuře s rýží nebo nudlemi

Sladkokyselé kuře s rýží nebo nudlemi

5 2 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 5 min.
20 min. Doba vaření
30 min. Doba marinování
15 min. Doba přípravy

Ingredience

4 Porce
2 polévkové lžíce
oleje
4 
kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na kousky
1 
cibule, nakrájená na plátky
2 
stroužky česneku, prolisované
1 
červená paprika, nakrájená na proužky
1 
žlutá paprika, nakrájená na proužky
100 g
baby kukuřiček, rozpůlených
2 polévkové lžíce
kečupu
2 polévkové lžíce
bílého vinného octa
2 polévkové lžíce
cukru
2 polévkové lžíce
kukuřičného škrobu
1 
čerstvého zázvoru, nastrouhaný
227 g
konzerva ananasových kousků ve vlastní šťávě, scezená (šťávu uchovat)
1 polévková lžíce
rajčatového protlaku (volitelné)
300 g
rýže nebo nudlí, uvařených podle návodu
Nutriční hodnoty (na porci):2.788 kJ / 666 kcal
10,7 gTuky
44,9 gBílkoviny
103,4 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho dozlatova ze všech stran.

Krok 2

Přidejte cibuli a česnek a restujte několik minut, pravidelně míchejte.

Krok 3

Přisypte papriky a baby kukuřičky a restujte 3–4 minuty, dokud zelenina lehce nezměkne.

Krok 4

Mezitím si připravte omáčku smícháním kečupu, Kikkoman Sójové omáčky, bílého vinného octa, cukru a kukuřičného škrobu v malé misce.

Krok 5

Do pánve přidejte zázvor a scezený ananas, poté vlijte sladkokyselou omáčku. Doplňte ananasovou šťávu vodou nebo vývarem do objemu přibližně 300 ml a přidejte do pánve. Přikryjte a nechte dusit 10 minut, občas promíchejte. Pokud se vám barva omáčky zdá příliš světlá, přidejte rajčatový protlak.

Krok 6

Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Tip:

Pro neuvěřitelně šťavnaté kuře vyzkoušejte techniku "velveting", která se používá v tradiční čínské kuchyni. Tento způsob pomáhá zabránit převaření masa a dodává mu jemnou, vláčnou strukturu.

Před vařením obalte kuřecí maso v směsi 1 lžíce kukuřičného škrobu a 1 vaječného bílku.
Nechte marinovat 30 minut v lednici.

Rozehřejte v pánvi 2–3 cm oleje a maso krátce osmahněte (asi 30 sekund), dokud nezbělá.
Vyjměte z oleje, nechte okapat a přidejte do receptu po restování cibule a česneku. Promíchejte a nechte řádně prohřát.

Tento postup je rychlý, snadný a univerzální – můžete ho vyzkoušet i s různou zeleninou nebo masem podle toho, co máte zrovna v lednici. A domácí sladkokyselá omáčka je hotová během chvilky – lepší než z restaurace!

ID receptu: 446

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho dozlatova ze všech stran.

Přidejte cibuli a česnek a restujte několik minut, pravidelně míchejte.

Přisypte papriky a baby kukuřičky a restujte 3–4 minuty, dokud zelenina lehce nezměkne.

Mezitím si připravte omáčku smícháním kečupu, Kikkoman Sójové omáčky, bílého vinného octa, cukru a kukuřičného škrobu v malé misce.

Do pánve přidejte zázvor a scezený ananas, poté vlijte sladkokyselou omáčku. Doplňte ananasovou šťávu vodou nebo vývarem do objemu přibližně 300 ml a přidejte do pánve. Přikryjte a nechte dusit 10 minut, občas promíchejte. Pokud se vám barva omáčky zdá příliš světlá, přidejte rajčatový protlak.

Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05
06

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.