

Zapečené mořské plody s kari a jemným bešamelem
Vydatné jídlo s japonským twistem: kari-rýže se spoustou šťavnatých mořských plodů, zalitá krémovou bešamelovou omáčkou zapečenou dozlatova.
Ingredience
Mořské plody:
Bešamel:
Topping:
Ozdoba:
Nutriční hodnoty (na porci):
4.408 kJ / 1.053 kcalPostup přípravy
Krok 1

150 g sushi rýže – 60 g mrkve – 60 g cibule – 30 g řapíkatého celeru – 1 stroužek česneku – 40 g másla – 300 g mixed seafood (e.g. squid, mussels, shrimps, cuttlefish, octopus) – 60 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička kari
Uvařte rýži podle návodu a nechte vychladnout, poté ji rozprostřete do zapékací mísy. Mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekejte. Vše restujte na másle dozlatova. Přidejte mořské plody a restujte 3 minuty. Ochuťte sójovou omáčkou a kari a přidejte do zapékací mísy k rýži.
Krok 2

30 g másla – 30 g pšeničné mouky – 250 ml mléka – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 špetka pepře
Rozpusťte máslo, přidejte mouku a 2 minuty restujte. Přilijte mléko a důkladně míchejte, aby nevznikly hrudky. Přiveďte k varu, dochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou a pepřem. Bešamel nalijte na rýži s mořskými plody.
Krok 3

100 g mozzarelly – 30 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka – 1 polévková lžíce pažitky
Mozzarellu natrhejte a rozprostřete na povrch. Posypte Kikkoman Panko strouhankou. Zapékejte při 200 °C asi 25 minut. Podávejte ozdobené nasekanou pažitkou.
ID receptu: 1365
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více













