Zapečené mořské plody s kari a jemným bešamelem
Zapečené mořské plody s kari a jemným bešamelem

Zapečené mořské plody s kari a jemným bešamelem

4,4 5 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 50 min.
20 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření

Vydatné jídlo s japonským twistem: kari-rýže se spoustou šťavnatých mořských plodů, zalitá krémovou bešamelovou omáčkou zapečenou dozlatova.

Ingredience

2 Porce
150 g
sushi rýže

Mořské plody:

60 g
mrkve
60 g
cibule
30 g
řapíkatého celeru
1 
stroužek česneku
40 g
másla
300 g
směsi mořských plodů (např. kalamáry, slávky, krevety, sépie, chobotnice)
1 čajová lžička
kari

Bešamel:

30 g
másla
30 g
pšeničné mouky
250 ml
mléka
1 špetka
pepře

Topping:

100 g
mozzarelly v nálevu

Ozdoba:

1 polévková lžíce
pažitky

Nutriční hodnoty (na porci):

4.408 kJ / 1.053 kcal
56,2 gTuky
36,9 gBílkoviny
97,5 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

150 g sushi rýže – 60 g mrkve – 60 g cibule – 30 g řapíkatého celeru – 1  stroužek česneku – 40 g másla – 300 g mixed seafood (e.g. squid, mussels, shrimps, cuttlefish, octopus) – 60 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička kari

Uvařte rýži podle návodu a nechte vychladnout, poté ji rozprostřete do zapékací mísy. Mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekejte. Vše restujte na másle dozlatova. Přidejte mořské plody a restujte 3 minuty. Ochuťte sójovou omáčkou a kari a přidejte do zapékací mísy k rýži.

Krok 2

30 g másla – 30 g pšeničné mouky – 250 ml mléka – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 špetka pepře

Rozpusťte máslo, přidejte mouku a 2 minuty restujte. Přilijte mléko a důkladně míchejte, aby nevznikly hrudky. Přiveďte k varu, dochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou a pepřem. Bešamel nalijte na rýži s mořskými plody.

Krok 3

100 g mozzarelly – 30 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka1 polévková lžíce pažitky

Mozzarellu natrhejte a rozprostřete na povrch. Posypte Kikkoman Panko strouhankou. Zapékejte při 200 °C asi 25 minut. Podávejte ozdobené nasekanou pažitkou.

ID receptu: 1365

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

150 g sushi rýže – 60 g mrkve – 60 g cibule – 30 g řapíkatého celeru – 1 stroužek česneku – 40 g másla – 300 g mixed seafood (e.g. squid, mussels, shrimps, cuttlefish, octopus) – 60 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička kari

Uvařte rýži podle návodu a nechte vychladnout, poté ji rozprostřete do zapékací mísy. Mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekejte. Vše restujte na másle dozlatova. Přidejte mořské plody a restujte 3 minuty. Ochuťte sójovou omáčkou a kari a přidejte do zapékací mísy k rýži.

30 g másla – 30 g pšeničné mouky – 250 ml mléka – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 špetka pepře

Rozpusťte máslo, přidejte mouku a 2 minuty restujte. Přilijte mléko a důkladně míchejte, aby nevznikly hrudky. Přiveďte k varu, dochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou a pepřem. Bešamel nalijte na rýži s mořskými plody.

100 g mozzarelly – 30 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka1 polévková lžíce pažitky

Mozzarellu natrhejte a rozprostřete na povrch. Posypte Kikkoman Panko strouhankou. Zapékejte při 200 °C asi 25 minut. Podávejte ozdobené nasekanou pažitkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.