

Pečená máslová dýně ve stylu Hasselback
Postup přípravy
Krok 1
Oloupejte máslovou dýni. Silnější konec rozpulte uprostřed a odstraňte semínka. Poté obě poloviny spojte zpět dohromady a položte na pečicí plech.
Nožem nařežte měkkou část dýně v rozestupech 2–3 mm, ale neprokrojte ji úplně, aby zůstala pohromadě ve stylu Hasselback.
Krok 2
Česnek oloupejte a prolisujte, spojte s olejem, Kikkoman Ponzu Citrón, sirupem a zázvorem a dochuťte pepřem. Polovinou marinády natřete dýni tak, aby stékala do zářezů. Dýni pečte v předehřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná: 160 °C) cca 40–45 minut a občas potírejte zbylou marinádou.
Krok 3
Položte upečenou dýni na servírovací talíř a přelijte ji šťávou z pečicího plechu.Vyjměte řeřichu z vaničky, použijte ji jako ozdobu a ihned podávejte.
ID receptu: 153
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












