Pečená máslová dýně ve stylu Hasselback
Pečená máslová dýně ve stylu Hasselback

Pečená máslová dýně ve stylu Hasselback

4 6 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h
15 min. Doba přípravy
45 min. Doba vaření

Ingredience

4 Porce
1 
velká máslová dýně
2 
stroužky česneku
3 polévkové lžíce
olivového oleje
2 polévkové lžíce
světlého melasového sirupu (nebo agávového sirupu)
1 ½ čajová lžička
strouhaného zázvoru
Čerstvě mletý pepř
1 
větev řeřichy
Nutriční hodnoty (na porci):666 kJ / 159 kcal
11,7 gTuky
4,5 gBílkoviny
8,1 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Oloupejte máslovou dýni. Silnější konec rozpulte uprostřed a odstraňte semínka. Poté obě poloviny spojte zpět dohromady a položte na pečicí plech.
Nožem nařežte měkkou část dýně v rozestupech 2–3 mm, ale neprokrojte ji úplně, aby zůstala pohromadě ve stylu Hasselback.

Krok 2

Česnek oloupejte a prolisujte, spojte s olejem, Kikkoman Ponzu Citrón, sirupem a zázvorem a dochuťte pepřem. Polovinou marinády natřete dýni tak, aby stékala do zářezů. Dýni pečte v předehřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná: 160 °C) cca 40–45 minut a občas potírejte zbylou marinádou.

Krok 3

Položte upečenou dýni na servírovací talíř a přelijte ji šťávou z pečicího plechu.Vyjměte řeřichu z vaničky, použijte ji jako ozdobu a ihned podávejte.

ID receptu: 153

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Oloupejte máslovou dýni. Silnější konec rozpulte uprostřed a odstraňte semínka. Poté obě poloviny spojte zpět dohromady a položte na pečicí plech.
Nožem nařežte měkkou část dýně v rozestupech 2–3 mm, ale neprokrojte ji úplně, aby zůstala pohromadě ve stylu Hasselback.

Česnek oloupejte a prolisujte, spojte s olejem, Kikkoman Ponzu Citrón, sirupem a zázvorem a dochuťte pepřem. Polovinou marinády natřete dýni tak, aby stékala do zářezů. Dýni pečte v předehřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná: 160 °C) cca 40–45 minut a občas potírejte zbylou marinádou.

Položte upečenou dýni na servírovací talíř a přelijte ji šťávou z pečicího plechu.Vyjměte řeřichu z vaničky, použijte ji jako ozdobu a ihned podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.