

Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a pečenými bramborami s miso
Gurmánský zážitek u vás doma! Šťavnatá kachní prsa se sladkou ostružinovou omáčkou a křupavými pečenými bramborami s jemnou příchutí miso.
Postup přípravy
Krok 1

400 g brambor – 50 g světlé miso pasty – 50 ml řepkového oleje – 5 g granulovaného česneku
Brambory nakrájejte na měsíčky, promíchejte s miso pastou, česnekem a olejem. Pečte při 180 °C asi 40 minut.
Krok 2

120 g ostružin – 100 ml pomerančové šťávy – 30 g medu – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 30 ml jablečného octa
Všechny ingredience vložte do hrnce a vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Krok 3

2 kachní prsa – 2 snítky rozmarýnu
Kůži na kachních prsou nařežte do mřížky. Položte je kůží dolů na rozpálenou pánev a restujte při vysoké teplotě asi 5 minut z každé strany, dokud se tuk nevypeče a povrch nezezlátne. Přidejte rozmarýn a vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 10–15 minut podle velikosti prsou.
Nakrájejte a podávejte s bramborami a ostružinovou omáčkou.
Tip
Místo ostružin můžete použít i jiné ovoce, například borůvky, maliny nebo švestky.
ID receptu: 1367
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












