Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a pečenými bramborami s miso
Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a pečenými bramborami s miso

Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a pečenými bramborami s miso

5 9 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 20 min.
20 min. Doba přípravy
1 h Doba vaření

Gurmánský zážitek u vás doma! Šťavnatá kachní prsa se sladkou ostružinovou omáčkou a křupavými pečenými bramborami s jemnou příchutí miso.

Ingredience

2 Porce

Kachna:

2 
kachní prsa, cca 200 g každé
2 
snítky rozmarýnu

Omáčka:

120 g
ostružin
100 ml
pomerančové šťávy
30 g
medu
30 ml
jablečného octa

Brambory:

400 g
oloupaných brambor
50 g
světlé miso pasty
50 ml
řepkového oleje
5 g
granulovaného česneku
Nutriční hodnoty (na porci):3.420 kJ / 817 kcal
31,2 gTuky
63,2 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

400 g brambor – 50 g světlé miso pasty – 50 ml řepkového oleje – 5 g granulovaného česneku

Brambory nakrájejte na měsíčky, promíchejte s miso pastou, česnekem a olejem. Pečte při 180 °C asi 40 minut.

Krok 2

120 g ostružin – 100 ml pomerančové šťávy – 30 g medu – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo30 ml jablečného octa

Všechny ingredience vložte do hrnce a vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Krok 3

2  kachní prsa – 2  snítky rozmarýnu

Kůži na kachních prsou nařežte do mřížky. Položte je kůží dolů na rozpálenou pánev a restujte při vysoké teplotě asi 5 minut z každé strany, dokud se tuk nevypeče a povrch nezezlátne. Přidejte rozmarýn a vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 10–15 minut podle velikosti prsou.
Nakrájejte a podávejte s bramborami a ostružinovou omáčkou.

Tip

Místo ostružin můžete použít i jiné ovoce, například borůvky, maliny nebo švestky.

ID receptu: 1367

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

400 g brambor – 50 g světlé miso pasty – 50 ml řepkového oleje – 5 g granulovaného česneku

Brambory nakrájejte na měsíčky, promíchejte s miso pastou, česnekem a olejem. Pečte při 180 °C asi 40 minut.

120 g ostružin – 100 ml pomerančové šťávy – 30 g medu – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo30 ml jablečného octa

Všechny ingredience vložte do hrnce a vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

2 kachní prsa – 2 snítky rozmarýnu

Kůži na kachních prsou nařežte do mřížky. Položte je kůží dolů na rozpálenou pánev a restujte při vysoké teplotě asi 5 minut z každé strany, dokud se tuk nevypeče a povrch nezezlátne. Přidejte rozmarýn a vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 10–15 minut podle velikosti prsou.
Nakrájejte a podávejte s bramborami a ostružinovou omáčkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.