

Zapečená cataplana se slávkami a krevetami
Jeden hrnec, jedno potěšení: tato voňavá kataplana se slávkami a langustinkami přináší na váš stůl pravou středomořskou chuť, a snadno se připravuje.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1
Vložte mušle a krevety do studené vody.
Krok 2
Omyjte, oloupejte a nakrájejte brambory na malé kousky. Poté omyjte papriky a soudková rajčata a také je nakrájejte na malé kousky.
Krok 3
Hrubě nakrájejte slaninu. Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek a restujte je v hrnci na mírném ohni spolu se zbytkem olivového oleje a slaninou.
Krok 4
Přidejte rajčatový protlak, papriku a bobkové listy. Přilijte bílé víno a nechte tekutinu zredukovat na polovinu.
Krok 5
Předehřejte troubu na 200 °C.
Krok 6
Nyní přidejte rajčata, papriky, brambory a krevety. Přilijte rybí vývar a dochuťte cukrem a sójovou omáčkou Kikkoman.
Krok 7
Přidejte slávky a krevety do hrnce a pečte společně v troubě na prostřední mřížce.
Krok 8
Mezitím nasekejte koriandr a petržel a otrhejte lístky tymiánu. Před podáváním posypte čerstvými bylinkami.
ID receptu: 1067
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












