Zapečená cataplana se slávkami a krevetami
Zapečená cataplana se slávkami a krevetami

Zapečená cataplana se slávkami a krevetami

4,3 45 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 25 min.
25 min. Doba přípravy
1 h Doba vaření

Jeden hrnec, jedno potěšení: tato voňavá kataplana se slávkami a langustinkami přináší na váš stůl pravou středomořskou chuť, a snadno se připravuje.

Ingredience

4 Porce
1 kg
čerstvých slávek
8 
velkých syrových krevet, s hlavou a skořápkou
500 g
pevných brambor
1 
cibule
1 
stroužek česneku
80 g
slaniny (plátky)
400 g
soudkových rajčat
2 
papriky (žlutá a červená)
6 polévkové lžíce
olivového oleje
2 čajové lžičky
sladké papriky
1 polévková lžíce
rajčatového protlaku
250 ml
bílého vína
200 ml
rybího vývaru
2 
bobkové listy
1 špetka
cukru
3 
snítky tymiánu
 ½ svazku
svazku čerstvého koriandru (listy)
2 polévkové lžíce
listů hladkolisté petržele
Nutriční hodnoty (na porci):2.589 kJ / 617 kcal
22,9 gTuky
42,9 gBílkoviny
45,6 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Vložte mušle a krevety do studené vody.

Krok 2

Omyjte, oloupejte a nakrájejte brambory na malé kousky. Poté omyjte papriky a soudková rajčata a také je nakrájejte na malé kousky.

Krok 3

Hrubě nakrájejte slaninu. Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek a restujte je v hrnci na mírném ohni spolu se zbytkem olivového oleje a slaninou.

Krok 4

Přidejte rajčatový protlak, papriku a bobkové listy. Přilijte bílé víno a nechte tekutinu zredukovat na polovinu.

Krok 5

Předehřejte troubu na 200 °C.

Krok 6

Nyní přidejte rajčata, papriky, brambory a krevety. Přilijte rybí vývar a dochuťte cukrem a sójovou omáčkou Kikkoman.

Krok 7

Přidejte slávky a krevety do hrnce a pečte společně v troubě na prostřední mřížce.

Krok 8

Mezitím nasekejte koriandr a petržel a otrhejte lístky tymiánu. Před podáváním posypte čerstvými bylinkami.

ID receptu: 1067

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Vložte mušle a krevety do studené vody.

Omyjte, oloupejte a nakrájejte brambory na malé kousky. Poté omyjte papriky a soudková rajčata a také je nakrájejte na malé kousky.

Hrubě nakrájejte slaninu. Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek a restujte je v hrnci na mírném ohni spolu se zbytkem olivového oleje a slaninou.

Přidejte rajčatový protlak, papriku a bobkové listy. Přilijte bílé víno a nechte tekutinu zredukovat na polovinu.

Předehřejte troubu na 200 °C.

Nyní přidejte rajčata, papriky, brambory a krevety. Přilijte rybí vývar a dochuťte cukrem a sójovou omáčkou Kikkoman.

Přidejte slávky a krevety do hrnce a pečte společně v troubě na prostřední mřížce.

Mezitím nasekejte koriandr a petržel a otrhejte lístky tymiánu. Před podáváním posypte čerstvými bylinkami.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05
06
07
08

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.