Coq au Vin – Kohout na víně
Coq au Vin – Kohout na víně

Coq au Vin – Kohout na víně

4,9 11 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 3 hod 30 min.
3 hod 30 min. Doba přípravy

Ingredience

4 Porce
4 
kuřecí stehýnka
2 
mrkve, nakrájené na kostičky
1 
cibule
1 
stroužek česneku
1 
láhev francouzského vína (= 750 ml)
Pár lístků tymiánu
2 
bobkové listy
5 
jalovčinek
5 
kuliček pepře
1 čajová lžička
hnědého cukru
Sůl
Čerstvě mletý pepř
2 polévkové lžíce
olivového oleje
2 polévkové lžíce
rajčatového protlaku
150 ml
kuřecího vývaru
300 g
malých hub
Nutriční hodnoty (na porci):2.328 kJ / 556 kcal

Postup přípravy

Krok 1

Omyjte kuřecí stehna, osušte je a v místě kloubu oddělte stehenní část od paličky. Oloupejte cibuli a česnek – cibuli nakrájejte na kostičky, česnek rozdrťte. Ve velké míse smíchejte červené víno, Kikkoman Sójovou omáčku, mrkev, cibuli, česnek, tymián, bobkové listy, jalovčinky, kuličky pepře a cukr. Přidejte kuřecí maso, promíchejte a nechte chladit přibližně 2 hodiny, aby se chutě krásně propojily.  

Krok 2

Vyjměte kuřecí maso z marinády. Tekutinu přeceďte do mísy a zeleninu odložte stranou. Maso osolte a opepřete, poté ho opečte ze všech stran na rozpáleném oleji, dokud nebude mít zlatohnědou kůrku. Poté ho vyjměte z pánve. Do pánve přidejte scezenou zeleninu, připravené koření a rajčatový protlak. Vše orestujte, aby se chutě rozvinuly.

Krok 3

Přilijte scezenou marinádu do pánve a přiveďte k varu. Poté vložíte kuřecí maso zpět do pánve, přiklopte pokličkou a nechte jemně probublávat 45–50 minut, dokud nebude maso měkké a šťavnaté. Pokud je potřeba, houby omyjte a očistěte, poté je přidejte do pánve přibližně 5 minut před koncem vaření.

Krok 4

Omáčku můžete zahustit škrobovou kašičkou (směsí kukuřičného škrobu a vody). Podávejte s brambory posypanými čerstvou petrželkou.

ID receptu: 214

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Omyjte kuřecí stehna, osušte je a v místě kloubu oddělte stehenní část od paličky. Oloupejte cibuli a česnek – cibuli nakrájejte na kostičky, česnek rozdrťte. Ve velké míse smíchejte červené víno, Kikkoman Sójovou omáčku, mrkev, cibuli, česnek, tymián, bobkové listy, jalovčinky, kuličky pepře a cukr. Přidejte kuřecí maso, promíchejte a nechte chladit přibližně 2 hodiny, aby se chutě krásně propojily.  

Vyjměte kuřecí maso z marinády. Tekutinu přeceďte do mísy a zeleninu odložte stranou. Maso osolte a opepřete, poté ho opečte ze všech stran na rozpáleném oleji, dokud nebude mít zlatohnědou kůrku. Poté ho vyjměte z pánve. Do pánve přidejte scezenou zeleninu, připravené koření a rajčatový protlak. Vše orestujte, aby se chutě rozvinuly.

Přilijte scezenou marinádu do pánve a přiveďte k varu. Poté vložíte kuřecí maso zpět do pánve, přiklopte pokličkou a nechte jemně probublávat 45–50 minut, dokud nebude maso měkké a šťavnaté. Pokud je potřeba, houby omyjte a očistěte, poté je přidejte do pánve přibližně 5 minut před koncem vaření.

Omáčku můžete zahustit škrobovou kašičkou (směsí kukuřičného škrobu a vody). Podávejte s brambory posypanými čerstvou petrželkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.