

Coq au Vin – Kohout na víně
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1
Omyjte kuřecí stehna, osušte je a v místě kloubu oddělte stehenní část od paličky. Oloupejte cibuli a česnek – cibuli nakrájejte na kostičky, česnek rozdrťte. Ve velké míse smíchejte červené víno, Kikkoman Sójovou omáčku, mrkev, cibuli, česnek, tymián, bobkové listy, jalovčinky, kuličky pepře a cukr. Přidejte kuřecí maso, promíchejte a nechte chladit přibližně 2 hodiny, aby se chutě krásně propojily.
Krok 2
Vyjměte kuřecí maso z marinády. Tekutinu přeceďte do mísy a zeleninu odložte stranou. Maso osolte a opepřete, poté ho opečte ze všech stran na rozpáleném oleji, dokud nebude mít zlatohnědou kůrku. Poté ho vyjměte z pánve. Do pánve přidejte scezenou zeleninu, připravené koření a rajčatový protlak. Vše orestujte, aby se chutě rozvinuly.
Krok 3
Přilijte scezenou marinádu do pánve a přiveďte k varu. Poté vložíte kuřecí maso zpět do pánve, přiklopte pokličkou a nechte jemně probublávat 45–50 minut, dokud nebude maso měkké a šťavnaté. Pokud je potřeba, houby omyjte a očistěte, poté je přidejte do pánve přibližně 5 minut před koncem vaření.
Krok 4
Omáčku můžete zahustit škrobovou kašičkou (směsí kukuřičného škrobu a vody). Podávejte s brambory posypanými čerstvou petrželkou.
ID receptu: 214
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více