

Quiche Lorraine s pórkem, slaninou a sójovou omáčkou
Francouzská klasika v moderním pojetí – pórek, uzená slanina a tymián v kombinaci s vejci, smetanou a Kikkoman Sójovou omáčkou tvoří bohatý slaný koláč, který skvěle chutná jak teplý, tak i za studena.
Ingredience
Na směs s pórkem a slaninou:
Na těsto:
Na náplň a zálivku:
Postup přípravy
Krok 1

2 pórky – 125 g slaniny nakrájené na kostičky – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Pórek nakrájejte na kolečka. Slaninu opečte na nepřilnavé pánvi dozlatova. Přidejte pórek a restujte přibližně 10 minut. Ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou.
Krok 2

75 g studeného másla – 150 g hladké mouky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – máslo na vymazání formy
Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na koláč (Ø cca 30 cm). Všechny suroviny na těsto smíchejte s cca 4 lžícemi studené vody a vytvořte hladké těsto. Těsto rozválejte mezi dvěma vrstvami potravinové fólie do kruhu o něco většího, než je forma. Přeneste do formy, důkladně přitlačte ke stěnám a dně, a dno několikrát propíchejte vidličkou.
Krok 3

4 vejce – 200 g smetany – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 150 g strouhaného sýra – ¾ čajové lžičky tymiánu – Čerstvě mletý pepř – muškátový oříšek
Na náplň rozšlehejte vejce se smetanou a Kikkoman Sójovou omáčkou. Vmíchejte sýr a tymián, dochuťte pepřem a špetkou muškátového oříšku. Na těsto rovnoměrně rozprostřete směs s pórkem a slaninou, zalijte vaječnou směsí a pečte v předehřáté troubě 25–35 minut dozlatova.
Krok 4

2 polévkové lžíce sezamových semínek – 2 polévkové lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Sezamová semínka nasucho opražte na malé nepřilnavé pánvi dozlatova. Vmíchejte Kikkoman Sezamový olej a Kikkoman Sójovou omáčku. Quiche nakrájejte na porce, pokapejte sezamovou směsí a podávejte.
Tip:
Pokud nemáte čas, použijte hotové těsto na koláč nebo quiche z chlazeného pultu v obchodě.
Quiche chutná skvěle i s brokolicí, barevnými paprikami, hráškem nebo edamame místo pórku.
Uzený losos je výbornou alternativou ke slanině.
Pro extra křupavost můžete koláč posypat slunečnicovými nebo konopnými semínky.
ID receptu: 1500
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více