Quiche Lorraine s pórkem, slaninou a sójovou omáčkou
Quiche Lorraine s pórkem, slaninou a sójovou omáčkou

Quiche Lorraine s pórkem, slaninou a sójovou omáčkou

4,5 29 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 50 min.
15 min. Doba přípravy
35 min. Doba vaření

Francouzská klasika v moderním pojetí – pórek, uzená slanina a tymián v kombinaci s vejci, smetanou a Kikkoman Sójovou omáčkou tvoří bohatý slaný koláč, který skvěle chutná jak teplý, tak i za studena.

Ingredience

6 Porce

Na směs s pórkem a slaninou:

2 
tenké pórky
125 g
slaniny na kostičky

Na těsto:

75 g
studeného másla
150 g
hladké mouky
Máslo na vymazání formy (nebo hotové těsto na quiche/tart)

Na náplň a zálivku:

4 
vejce
200 g
smetany
150 g
strouhaného sýra
 ¾ čajové lžičky
sušeného tymiánu
čerstvě mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek
2 polévkové lžíce
sezamových semínek
2 polévkové lžíce
Nutriční hodnoty (na porci):2.125 kJ / 512 kcal
36,9 gTuky
22,2 gBílkoviny
22,4 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2  pórky – 125 g slaniny nakrájené na kostičky – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Pórek nakrájejte na kolečka. Slaninu opečte na nepřilnavé pánvi dozlatova. Přidejte pórek a restujte přibližně 10 minut. Ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou.

Krok 2

75 g studeného másla – 150 g hladké mouky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – máslo na vymazání formy

Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na koláč (Ø cca 30 cm). Všechny suroviny na těsto smíchejte s cca 4 lžícemi studené vody a vytvořte hladké těsto. Těsto rozválejte mezi dvěma vrstvami potravinové fólie do kruhu o něco většího, než je forma. Přeneste do formy, důkladně přitlačte ke stěnám a dně, a dno několikrát propíchejte vidličkou.

Krok 3

4  vejce – 200 g smetany – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo150 g strouhaného sýra –  ¾ čajové lžičky tymiánu – Čerstvě mletý pepř – muškátový oříšek

Na náplň rozšlehejte vejce se smetanou a Kikkoman Sójovou omáčkou. Vmíchejte sýr a tymián, dochuťte pepřem a špetkou muškátového oříšku. Na těsto rovnoměrně rozprostřete směs s pórkem a slaninou, zalijte vaječnou směsí a pečte v předehřáté troubě 25–35 minut dozlatova.

Krok 4

2 polévkové lžíce sezamových semínek – 2 polévkové lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Sezamová semínka nasucho opražte na malé nepřilnavé pánvi dozlatova. Vmíchejte Kikkoman Sezamový olej a Kikkoman Sójovou omáčku. Quiche nakrájejte na porce, pokapejte sezamovou směsí a podávejte.

Tip:

Pokud nemáte čas, použijte hotové těsto na koláč nebo quiche z chlazeného pultu v obchodě.
Quiche chutná skvěle i s brokolicí, barevnými paprikami, hráškem nebo edamame místo pórku.
Uzený losos je výbornou alternativou ke slanině.
Pro extra křupavost můžete koláč posypat slunečnicovými nebo konopnými semínky.

ID receptu: 1500

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 pórky – 125 g slaniny nakrájené na kostičky – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Pórek nakrájejte na kolečka. Slaninu opečte na nepřilnavé pánvi dozlatova. Přidejte pórek a restujte přibližně 10 minut. Ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou.

75 g studeného másla – 150 g hladké mouky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – máslo na vymazání formy

Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na koláč (Ø cca 30 cm). Všechny suroviny na těsto smíchejte s cca 4 lžícemi studené vody a vytvořte hladké těsto. Těsto rozválejte mezi dvěma vrstvami potravinové fólie do kruhu o něco většího, než je forma. Přeneste do formy, důkladně přitlačte ke stěnám a dně, a dno několikrát propíchejte vidličkou.

4 vejce – 200 g smetany – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo150 g strouhaného sýra – ¾ čajové lžičky tymiánu – Čerstvě mletý pepř – muškátový oříšek

Na náplň rozšlehejte vejce se smetanou a Kikkoman Sójovou omáčkou. Vmíchejte sýr a tymián, dochuťte pepřem a špetkou muškátového oříšku. Na těsto rovnoměrně rozprostřete směs s pórkem a slaninou, zalijte vaječnou směsí a pečte v předehřáté troubě 25–35 minut dozlatova.

2 polévkové lžíce sezamových semínek – 2 polévkové lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Sezamová semínka nasucho opražte na malé nepřilnavé pánvi dozlatova. Vmíchejte Kikkoman Sezamový olej a Kikkoman Sójovou omáčku. Quiche nakrájejte na porce, pokapejte sezamovou směsí a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.