

Thajské červené kari s kuřecím masem a kokosem
Oblíbená thajská klasika plná křupavé zeleniny, šťavnatého kuřecího masa a bohaté krémové kokosové omáčky – ochucená červenou kari pastou a Kikkoman Sójovou omáčkou pro vyváženou pálivost.
Ingredience
Na pikantní ořechy:
Na kari:
Postup přípravy
Krok 1

50 g směsi ořechů (např. kešu, lískové, pekanové, arašídy) – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička třtinového cukru
Ořechy nahrubo nasekej. Kikkoman Sójovou omáčku a cukr zahřej, přidej ořechy a krátce prohřej, aby se obalily. Přesuň na pečicí papír a nech vychladnout.
Krok 2

200 g rýže, například basmati – 500 g kuřecích prsou – 2 papriky – 1 svazek svazek jarní cibulky – 2 mrkve – 200 g luskového hrášku (nebo mraženého hrášku či zelených fazolek) – 2 čajové lžičky červené kari pasty – 2 polévkové lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 400 ml kokosového mléka – 75 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Uvař rýži podle návodu. Kuře nakrájej na kousky, papriky na proužky, jarní cibulku na kolečka, mrkev na plátky, lusky rozpul napůl. V rozehřátém Kikkoman Sezamovém oleji orestuj kari pastu. Přidej kokosové mléko, cca 100 ml vody a Kikkoman Sójovou omáčku. Přiveď k varu.
Krok 3

koriandr (nebo thajská bazalka)
Přidejte kuře a nechte mírně probublávat asi 5 minut. Přidejte zeleninu a vařte další 5 min. Poté přidejte zeleninu a vařte dalších 5 minut. Koriandr nakrájejte na proužky. Hotové kari ozdobte koriandrem a pikantními oříšky a podávejte s rýží.
Tip:
Pro gurmánskou verzi připravte kari s krevetami místo kuřete.
Podle sezóny můžete použít i jinou zeleninu – skvěle se hodí například brokolice, cuketa, houby, lilek nebo zelené fazolky.
ID receptu: 1501
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více