

Currywurst s ponzu majonézou a chilli omáčkou
Oblíbená klasika německého street foodu v netradičním podání: Kikkoman Sójová omáčka a směs koření tvoří výraznou curry omáčku. Doplněná krémovou majonézou s Kikkoman Ponzu citrón a pikantní Kikkoman Kimchi chili omáčkou – ideální na namáčení křupavých hranolků.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

500 g pasírovaných rajčat (z konzervy) – 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku – 3 polévkové lžíce kečupu – 2 čajové lžičky medu (nebo javorového sirupu, případně Kikkoman Sladkého mirin dochucovadla) – 1 čajová lžička zeleninového bujonu – 2 čajové lžičky sušené cibule (nebo 1 malá cibule, nakrájená nadrobno)
Všechny ingredience dejte do menšího hrnce – pasírovaná rajčata, protlak, kečup, med, vývar i cibuli. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přibližně 10 minut.
Krok 2

600 g hranolků (na smažení nebo pečení v troubě) – 100 g majonézy – 3 čajové lžičky Kikkoman Citrónová ponzu omáčka
Hranolky připravte podle návodu na obalu. Mezitím smíchejte majonézu s Kikkoman Ponzu citrónovou sójovou omáčkou.
Krok 3

4 klobásy bratwurst – 1 polévková lžíce slunečnicového oleje – 4 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 polévková lžíce kari koření – 1 čajová lžička sladké papriky – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka
Klobásy opečte na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova, asi 8–10 minut. Mezitím dochuťte rajčatovou omáčku Kikkoman Sójovou omáčkou, kari kořením, paprikou a Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčkou. Nakrájejte klobásy na kolečka, přidejte je do omáčky, krátce prohřejte a podávejte s hranolky a ponzu majonézou.
Tip:
Pro veganskou variantu použijte rostlinnou majonézu a veganské bratwursty.
ID receptu: 1495
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více