Currywurst s ponzu majonézou a chilli omáčkou
Currywurst s ponzu majonézou a chilli omáčkou

Currywurst s ponzu majonézou a chilli omáčkou

4,4 28 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Oblíbená klasika německého street foodu v netradičním podání: Kikkoman Sójová omáčka a směs koření tvoří výraznou curry omáčku. Doplněná krémovou majonézou s Kikkoman Ponzu citrón a pikantní Kikkoman Kimchi chili omáčkou – ideální na namáčení křupavých hranolků.

Ingredience

4 Porce
500 g
pasírovaných rajčat (z konzervy)
2 polévkové lžíce
rajčatového protlaku
3 polévkové lžíce
kečupu
2 čajové lžičky
medu (nebo javorového sirupu, případně Kikkoman Sladkého mirin dochucovadla)
1 čajová lžička
zeleninového bujonu
2 čajové lžičky
sušené cibule (nebo 1 malá cibule, nakrájená nadrobno)
600 g
hranolků (na smažení nebo pečení v troubě)
100 g
majonézy
4 
klobásy bratwurst
1 čajová lžička
slunečnicového oleje
1 polévková lžíce
kari koření
1 čajová lžička
sladké papriky
Nutriční hodnoty (na porci):4.074 kJ / 973 kcal
72,2 gTuky
30,8 gBílkoviny
45,7 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

500 g pasírovaných rajčat (z konzervy) – 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku – 3 polévkové lžíce kečupu – 2 čajové lžičky medu (nebo javorového sirupu, případně Kikkoman Sladkého mirin dochucovadla) – 1 čajová lžička zeleninového bujonu – 2 čajové lžičky sušené cibule (nebo 1 malá cibule, nakrájená nadrobno)

Všechny ingredience dejte do menšího hrnce – pasírovaná rajčata, protlak, kečup, med, vývar i cibuli. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přibližně 10 minut.

Krok 2

600 g hranolků (na smažení nebo pečení v troubě) – 100 g majonézy – 3 čajové lžičky Kikkoman Citrónová ponzu omáčka

Hranolky připravte podle návodu na obalu. Mezitím smíchejte majonézu s Kikkoman Ponzu citrónovou sójovou omáčkou.

Krok 3

4  klobásy bratwurst – 1 polévková lžíce slunečnicového oleje – 4 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce kari koření – 1 čajová lžička sladké papriky – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka

Klobásy opečte na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova, asi 8–10 minut. Mezitím dochuťte rajčatovou omáčku Kikkoman Sójovou omáčkou, kari kořením, paprikou a Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčkou. Nakrájejte klobásy na kolečka, přidejte je do omáčky, krátce prohřejte a podávejte s hranolky a ponzu majonézou.

Tip:

Pro veganskou variantu použijte rostlinnou majonézu a veganské bratwursty.

ID receptu: 1495

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

500 g pasírovaných rajčat (z konzervy) – 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku – 3 polévkové lžíce kečupu – 2 čajové lžičky medu (nebo javorového sirupu, případně Kikkoman Sladkého mirin dochucovadla) – 1 čajová lžička zeleninového bujonu – 2 čajové lžičky sušené cibule (nebo 1 malá cibule, nakrájená nadrobno)

Všechny ingredience dejte do menšího hrnce – pasírovaná rajčata, protlak, kečup, med, vývar i cibuli. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni přibližně 10 minut.

600 g hranolků (na smažení nebo pečení v troubě) – 100 g majonézy – 3 čajové lžičky Kikkoman Citrónová ponzu omáčka

Hranolky připravte podle návodu na obalu. Mezitím smíchejte majonézu s Kikkoman Ponzu citrónovou sójovou omáčkou.

4 klobásy bratwurst – 1 polévková lžíce slunečnicového oleje – 4 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce kari koření – 1 čajová lžička sladké papriky – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka

Klobásy opečte na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova, asi 8–10 minut. Mezitím dochuťte rajčatovou omáčku Kikkoman Sójovou omáčkou, kari kořením, paprikou a Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčkou. Nakrájejte klobásy na kolečka, přidejte je do omáčky, krátce prohřejte a podávejte s hranolky a ponzu majonézou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.