

Zapečená zelenina, ovoce & furikake donburi
Užijte si podzimní chutě v Japonskem inspirované misce s rýží, pečenými růžičkovými kapustičkami, meruňkou, jablkem a červenou řepou. Posyp furikake povýší tento pokrm na originální asijskou delikatesu.
Ingredience
Toppingy:
Omáčka:
Furikake:
Nutriční hodnoty (na porci):
2.344 kJ / 560 kcalPostup přípravy
Krok 1

120 g sushi rýže – 200 g růžičkové kapusty – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 30 g medu
Uvařte rýži podle návodu na obalu.
Kapustičky rozpulte, smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a medem. Nechte 30 minut odležet, poté pečte 20 minut při 200 °C.
Krok 2

1 meruňka – 1 jablko – 1 vařená červená řepa
Meruňku a jablko omyjte a spolu s oloupanou řepou nakrájejte na malé kousky.
Krok 3

1 stroužek česneku – 1 čajová lžička čerstvého zázvoru – 60 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 60 ml Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – 20 ml limetové nebo yuzu šťávy – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 čajová lžička pomerančové kůry
Nasekejte zázvor a česnek, přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte.
Krok 4

1 plátek nori – 1 čajová lžička černého sezamu – 1 čajová lžička praženého bílého sezamu – 1 čajová lžička sansho pepře
Nori rozdrobte a smíchejte se sezamovými semínky a sansho pepřem. Rýži dejte do misky, naaranžujte ostatní ingredience, přelijte omáčkou a posypte furikake.
Tip
Existuje mnoho druhů furikake k dostání online. Vyberte si ten, který vám nejvíce chutná.
ID receptu: 1366
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více














