Zapečená zelenina, ovoce & furikake donburi
Zapečená zelenina, ovoce & furikake donburi

Zapečená zelenina, ovoce & furikake donburi

Celkový čas vaření 1 h 15 min.
15 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření
30 min. Doba marinování

Užijte si podzimní chutě v Japonskem inspirované misce s rýží, pečenými růžičkovými kapustičkami, meruňkou, jablkem a červenou řepou. Posyp furikake povýší tento pokrm na originální asijskou delikatesu.

Ingredience

2 Porce
120 g
sushi rýže

Toppingy:

200 g
růžičkové kapusty
30 g
medu
1 
meruňka
1 
jablko
1 
vařená červená řepa

Omáčka:

20 ml
limetové nebo yuzu šťávy
1 čajová lžička
čerstvého zázvoru
1 
stroužek česneku
1 čajová lžička
pomerančové kůry

Furikake:

1 čajová lžička
černého sezamu
1 čajová lžička
praženého bílého sezamu
1 
plátek nori
1 čajová lžička
sansho pepře

Nutriční hodnoty (na porci):

2.344 kJ / 560 kcal
6,5 gTuky
15,1 gBílkoviny
108,9 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

120 g sushi rýže – 200 g růžičkové kapusty – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo30 g medu

Uvařte rýži podle návodu na obalu.
Kapustičky rozpulte, smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a medem. Nechte 30 minut odležet, poté pečte 20 minut při 200 °C.

Krok 2

1  meruňka – 1  jablko – 1  vařená červená řepa

Meruňku a jablko omyjte a spolu s oloupanou řepou nakrájejte na malé kousky.

Krok 3

1  stroužek česneku – 1 čajová lžička čerstvého zázvoru – 60 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo60 ml Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo20 ml limetové nebo yuzu šťávy – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička pomerančové kůry

Nasekejte zázvor a česnek, přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte.

Krok 4

1  plátek nori – 1 čajová lžička černého sezamu – 1 čajová lžička praženého bílého sezamu – 1 čajová lžička sansho pepře

Nori rozdrobte a smíchejte se sezamovými semínky a sansho pepřem. Rýži dejte do misky, naaranžujte ostatní ingredience, přelijte omáčkou a posypte furikake.

Tip

Existuje mnoho druhů furikake k dostání online. Vyberte si ten, který vám nejvíce chutná.

ID receptu: 1366

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Snadné vaření krok za krokem! Klepněte a jděte na to.

120 g sushi rýže – 200 g růžičkové kapusty – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo30 g medu

Uvařte rýži podle návodu na obalu.
Kapustičky rozpulte, smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a medem. Nechte 30 minut odležet, poté pečte 20 minut při 200 °C.

1 meruňka – 1 jablko – 1 vařená červená řepa

Meruňku a jablko omyjte a spolu s oloupanou řepou nakrájejte na malé kousky.

1 stroužek česneku – 1 čajová lžička čerstvého zázvoru – 60 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo60 ml Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo20 ml limetové nebo yuzu šťávy – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička pomerančové kůry

Nasekejte zázvor a česnek, přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte.

1 plátek nori – 1 čajová lžička černého sezamu – 1 čajová lžička praženého bílého sezamu – 1 čajová lžička sansho pepře

Nori rozdrobte a smíchejte se sezamovými semínky a sansho pepřem. Rýži dejte do misky, naaranžujte ostatní ingredience, přelijte omáčkou a posypte furikake.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.