Tom kha gai s kuřecím masem
Tom kha gai s kuřecím masem

Tom kha gai s kuřecím masem

5 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
10 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Hřejivá thajská polévka s jemným kuřecím masem v krémovém kokosovém vývaru. Kikkoman Sójová omáčka dodá plnou umami chuť a krásně propojí všechny kořeněné tóny pro dokonale vyvážený zážitek.

Ingredience

4 Porce
1 
stonek citrónové trávy
1 
malý kousek čerstvého zázvoru
1 
malá chemicky neošetřená limetka
1 
malá červená chilli paprička
400 g
kuřecích prsou
600 ml
kuřecího vývaru
400 ml
kokosového mléka
1 polévková lžíce
třtinového cukru (nebo Kikkoman Mirin sladkého dochucovadlo)
200 g
malých hub
několik lístků koriandru
80 g
mungo klíčků
Nutriční hodnoty (na porci):1.602 kJ / 385 kcal
24,4 gTuky
29,1 gBílkoviny
12,4 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1  stonek citrónové trávy – 1  malý kousek zázvoru – 1  malá chemicky neošetřená limetka – 1  malá červená chilli paprička – 400 g kuřecích prsou

Citrónovou trávu nakrájejte na menší kousky. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte nebo nasekejte. Z limetky nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Chilli papričku nakrájejte na kolečka. Kuřecí maso nakrájejte na malé kostičky.

Krok 2

600 ml kuřecího vývaru – 75 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo400 ml kokosového mléka – 1 polévková lžíce třtinového cukru (nebo Kikkoman Mirin sladkého dochucovadla)

Přiveďte kuřecí vývar s Kikkoman Sójovou omáčkou k varu. Přidejte citrónovou trávu, zázvor, trochu limetkové kůry a šťávy, chilli, kokosové mléko a cukr. Vše prohřejte.

Krok 3

200 g malých hub – Několik lístků koriandu – 80 g mungo klíčků – Kikkoman Pražený sezamový olej

Houby rozkrojte napůl nebo na čtvrtiny, přidejte je spolu s kuřecím masem do vývaru, znovu přiveďte k varu a vařte asi 10 minut. Polévku rozdělte do misek, ozdobte lístky koriandru a klíčky (klíčky můžete podle chuti krátce orestovat), zakápněte sezamovým olejem a podávejte.

Tip:

Podávejte s dušenou jasmínovou rýží. Pro výraznější chuť si můžete připravit pastu z citrónové trávy, šalotky, listů kaffirové limetky, chilli a galangalu a přidat ji na začátku do vývaru.
Pro vegetariánskou verzi nahraďte kuřecí maso tofu a použijte zeleninový vývar místo kuřecího.

ID receptu: 1505

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 stonek citrónové trávy – 1 malý kousek zázvoru – 1 malá chemicky neošetřená limetka – 1 malá červená chilli paprička – 400 g kuřecích prsou

Citrónovou trávu nakrájejte na menší kousky. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte nebo nasekejte. Z limetky nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Chilli papričku nakrájejte na kolečka. Kuřecí maso nakrájejte na malé kostičky.

600 ml kuřecího vývaru – 75 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo400 ml kokosového mléka – 1 polévková lžíce třtinového cukru (nebo Kikkoman Mirin sladkého dochucovadla)

Přiveďte kuřecí vývar s Kikkoman Sójovou omáčkou k varu. Přidejte citrónovou trávu, zázvor, trochu limetkové kůry a šťávy, chilli, kokosové mléko a cukr. Vše prohřejte.

200 g malých hub – Několik lístků koriandu – 80 g mungo klíčků – Kikkoman Pražený sezamový olej

Houby rozkrojte napůl nebo na čtvrtiny, přidejte je spolu s kuřecím masem do vývaru, znovu přiveďte k varu a vařte asi 10 minut. Polévku rozdělte do misek, ozdobte lístky koriandru a klíčky (klíčky můžete podle chuti krátce orestovat), zakápněte sezamovým olejem a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.