

Tom kha gai s kuřecím masem
Hřejivá thajská polévka s jemným kuřecím masem v krémovém kokosovém vývaru. Kikkoman Sójová omáčka dodá plnou umami chuť a krásně propojí všechny kořeněné tóny pro dokonale vyvážený zážitek.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

1 stonek citrónové trávy – 1 malý kousek zázvoru – 1 malá chemicky neošetřená limetka – 1 malá červená chilli paprička – 400 g kuřecích prsou
Citrónovou trávu nakrájejte na menší kousky. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte nebo nasekejte. Z limetky nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Chilli papričku nakrájejte na kolečka. Kuřecí maso nakrájejte na malé kostičky.
Krok 2

600 ml kuřecího vývaru – 75 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 400 ml kokosového mléka – 1 polévková lžíce třtinového cukru (nebo Kikkoman Mirin sladkého dochucovadla)
Přiveďte kuřecí vývar s Kikkoman Sójovou omáčkou k varu. Přidejte citrónovou trávu, zázvor, trochu limetkové kůry a šťávy, chilli, kokosové mléko a cukr. Vše prohřejte.
Krok 3

200 g malých hub – Několik lístků koriandu – 80 g mungo klíčků – Kikkoman Pražený sezamový olej
Houby rozkrojte napůl nebo na čtvrtiny, přidejte je spolu s kuřecím masem do vývaru, znovu přiveďte k varu a vařte asi 10 minut. Polévku rozdělte do misek, ozdobte lístky koriandru a klíčky (klíčky můžete podle chuti krátce orestovat), zakápněte sezamovým olejem a podávejte.
Tip:
Podávejte s dušenou jasmínovou rýží. Pro výraznější chuť si můžete připravit pastu z citrónové trávy, šalotky, listů kaffirové limetky, chilli a galangalu a přidat ji na začátku do vývaru.
Pro vegetariánskou verzi nahraďte kuřecí maso tofu a použijte zeleninový vývar místo kuřecího.
ID receptu: 1505
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více














