

Treska s brusinkami, misem a ořechovou krustou
Pokrm spojuje to nejlepší z Východu i Západu - jemná treska marinovaná v miso pastě, doplněná brusinkovou omáčkou a křupavými ořechy. Neodolatelná chuťová kombinace, kterou si nemůžete nechat ujít!
Postup přípravy
Krok 1

300 g hřbetu z tresky – 80 ml saké – 30 g světlé miso pasty – 10 g hnědého cukru
Tresku očistěte, smíchejte ingredience na marinádu a marinujte 2 hodiny (nebo alespoň 30 minut). Pečte při 180 °C 10–15 minut.
Krok 2

20 g kešu – 20 g makadamových ořechů – 20 g pistácií
Ořechy opékejte 5 minut na pánvi a nahrubo rozdrťte.
Krok 3

50 g brusinek – 120 ml švestkového vína – 50 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 30 g medu – 1 špetka mleté skořice – 1 špetka mletého kardamomu
Ingredience na omáčku zahřejte 10 minut. Horkou omáčku nalijte na talíř, položte na ni miso tresku a posypte ořechy.
Tip
Můžete použít i jinou masitou rybu. Podávejte se salátem nebo rýží.
ID receptu: 1361
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












