Treska s brusinkami, misem a ořechovou krustou
Treska s brusinkami, misem a ořechovou krustou

Treska s brusinkami, misem a ořechovou krustou

4,4 15 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 2 hod 35 min.
20 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření
2 hod Doba marinování

Pokrm spojuje to nejlepší z Východu i Západu - jemná treska marinovaná v miso pastě, doplněná brusinkovou omáčkou a křupavými ořechy. Neodolatelná chuťová kombinace, kterou si nemůžete nechat ujít!

Ingredience

2 Porce

Ryba:

300 g
hřbetu z tresky
80 ml
saké
30 g
světlé miso pasty
10 g
hnědého cukru

Ořechy:

20 g
kešu
20 g
makadamových ořechů
20 g
pistácií

Omáčka:

50 g
brusinek
120 ml
švestkového vína
30 g
medu
1 špetka
mleté skořice
1 špetka
mletého kardamomu
Nutriční hodnoty (na porci):5.497 kJ / 567 kcal
19,6 gTuky
38 gBílkoviny
58,6 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

300 g hřbetu z tresky – 80 ml saké – 30 g světlé miso pasty – 10 g hnědého cukru

Tresku očistěte, smíchejte ingredience na marinádu a marinujte 2 hodiny (nebo alespoň 30 minut). Pečte při 180 °C 10–15 minut.

Krok 2

20 g kešu – 20 g makadamových ořechů – 20 g pistácií

Ořechy opékejte 5 minut na pánvi a nahrubo rozdrťte.

Krok 3

50 g brusinek – 120 ml švestkového vína – 50 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo30 g medu – 1 špetka mleté skořice – 1 špetka mletého kardamomu

Ingredience na omáčku zahřejte 10 minut. Horkou omáčku nalijte na talíř, položte na ni miso tresku a posypte ořechy.

Tip

Můžete použít i jinou masitou rybu. Podávejte se salátem nebo rýží.

ID receptu: 1361

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

300 g hřbetu z tresky – 80 ml saké – 30 g světlé miso pasty – 10 g hnědého cukru

Tresku očistěte, smíchejte ingredience na marinádu a marinujte 2 hodiny (nebo alespoň 30 minut). Pečte při 180 °C 10–15 minut.

20 g kešu – 20 g makadamových ořechů – 20 g pistácií

Ořechy opékejte 5 minut na pánvi a nahrubo rozdrťte.

50 g brusinek – 120 ml švestkového vína – 50 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo30 g medu – 1 špetka mleté skořice – 1 špetka mletého kardamomu

Ingredience na omáčku zahřejte 10 minut. Horkou omáčku nalijte na talíř, položte na ni miso tresku a posypte ořechy.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.