

Gyoza – japonské knedlíčky smažené na pánvi
Ingredience
Na náplň:
Na okořenění:
Na namáčení:
Postup přípravy
Krok 1
Zelí a pórek omyjte, ořízněte a nakrájejte. Posypte solí a dobře vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu. Jarní cibulku ořízněte, omyjte a nakrájejte. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte.
Krok 2
Smíchejte maso, všechny nasekané ingredience a koření do jednotné náplně.
Na plátky gyoza dejte 1 lžíci (cca 15 g) náplně, okraje lehce navlhčete vodou a pevně stiskněte, aby vznikl taštičkový tvar.
Spodní část gyoza posypte bramborovým škrobem. Postup opakujte se všemi zbývajícími gyozami.
Krok 3
Na pánvi rozehřejte trochu oleje, vložte gyozy na pánev vedle sebe a orestujte. Ve chvíli, kdy jsou spodní strany opečené, přidejte vodu, přiklopte poklicí a vařte v páře cca 3-4 minuty. Odstraňte poklici, slijte vodu, přidejte trochu oleje a opékejte druhou stranu gyozy do křupava.
Krok 4
Vyjměte z pánve, naaranžujte na talíře a podávejte se směsí Kikkoman Sójové omáčky a octa jako dip.
ID receptu: 10
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více