Gyoza – japonské knedlíčky smažené na pánvi
Gyoza – japonské knedlíčky smažené na pánvi

Gyoza – japonské knedlíčky smažené na pánvi

Celkový čas vaření 1 h
1 h Doba přípravy

Ingredience

4 Porce

Na náplň:

300 g
bílého zelí
30 g
pórku
 ½ čajové lžičky
soli
1 
malá jarní cibulka
1 
stroužek česneku
10 g
čerstvého zázvoru
150 g
mletého masa
1 
balíček gyoza těsta (= 24 plátků)
Trochu bramborové mouky na posypání

Na okořenění:

 ½ čajové lžičky
soli
 ½ čajové lžičky
cukru
1 špetka
pepře
3 polévkové lžíce
sezamového oleje - (na smažení)

Na namáčení:

3 polévkové lžíce
octa

Postup přípravy

Krok 1

Zelí a pórek omyjte, ořízněte a nakrájejte. Posypte solí a dobře vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu. Jarní cibulku ořízněte, omyjte a nakrájejte. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte.

Krok 2

Smíchejte maso, všechny nasekané ingredience a koření do jednotné náplně.
Na plátky gyoza dejte 1 lžíci (cca 15 g) náplně, okraje lehce navlhčete vodou a pevně stiskněte, aby vznikl taštičkový tvar.
Spodní část gyoza posypte bramborovým škrobem. Postup opakujte se všemi zbývajícími gyozami.

Krok 3

Na pánvi rozehřejte trochu oleje, vložte gyozy na pánev vedle sebe a orestujte. Ve chvíli, kdy jsou spodní strany opečené, přidejte vodu, přiklopte poklicí a vařte v páře cca 3-4 minuty. Odstraňte poklici, slijte vodu, přidejte trochu oleje a opékejte druhou stranu gyozy do křupava.

Krok 4

Vyjměte z pánve, naaranžujte na talíře a podávejte se směsí Kikkoman Sójové omáčky a octa jako dip.

ID receptu: 10

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Zelí a pórek omyjte, ořízněte a nakrájejte. Posypte solí a dobře vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu. Jarní cibulku ořízněte, omyjte a nakrájejte. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte.

Smíchejte maso, všechny nasekané ingredience a koření do jednotné náplně.
Na plátky gyoza dejte 1 lžíci (cca 15 g) náplně, okraje lehce navlhčete vodou a pevně stiskněte, aby vznikl taštičkový tvar.
Spodní část gyoza posypte bramborovým škrobem. Postup opakujte se všemi zbývajícími gyozami.

Na pánvi rozehřejte trochu oleje, vložte gyozy na pánev vedle sebe a orestujte. Ve chvíli, kdy jsou spodní strany opečené, přidejte vodu, přiklopte poklicí a vařte v páře cca 3-4 minuty. Odstraňte poklici, slijte vodu, přidejte trochu oleje a opékejte druhou stranu gyozy do křupava.

Vyjměte z pánve, naaranžujte na talíře a podávejte se směsí Kikkoman Sójové omáčky a octa jako dip.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.