

Krevety v chilli omáčce
Ingredience
Pro chilli omáčku
Postup přípravy
Jemně nasekejte česnek, zázvor a pórek. Smíchejte všechny ingredience pro chilli omáčku.
Oloupejte krevety (ponechte hlavy), osušte je a ochuťte sójovou omáčkou a saké.
Rozehřejte olej na pánvi a krevety krátce osmahněte, dokud nezrůžoví. Vyjměte je z pánve.
Pokud je třeba, přidejte do pánve ještě trochu oleje, poté restujte česnek a zázvor, dokud neuvolní aroma. Přidejte pórek a restujte na středním plameni, dokud nezměkne.
Přidejte připravenou chilli omáčku, přiveďte k varu a vmíchejte krevety. Krátce je prohřejte. Na závěr pokrm dochuťte pár kapkami sezamového oleje.
Podávejte s ¼ smaženého pak choi a ozdobte nasekanou pažitkou a proužky chilli podle chuti.
Naše Japas jsou inspirovány japonskými tapas. Pokud si chcete tento pokrm vychutnat jako hlavní chod, zdvojnásobte množství všech ingrediencí.
ID receptu: 455
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












