

Chili sin carne – vegetariánské chili
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1
Česnek a cibuli oloupejte. Česnek rozdrťte a cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Papriky rozpulte, zbavte jádřinců a semínek, omyjte a nakrájejte na proužky. Čočku sceďte.
Krok 2
Na pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli a česnek do měkka. Přidejte pepř, sušené chili, koriandr, římský kmín, papriku a oregano a pokračujte ve vaření po dobu 1-2 minut. Přidejte čočku, rajčata, 300 ml vody a omáčku Kikkoman Teriyaki česnek a vařte dalších 15 minut.
Krok 3
Oloupejte, omyjte a nakrájejte batát na kostičky. Sceďte červené fazole, přidejte je spolu s batátem do chilli směsi a vařte dalších 20–25 minut.
Podávejte chili sin carne s jogurtovým dipem a tortillami.
Tip
Na zvýšení počtu porcí použijte více čočky nebo fazolí, případně podávejte s rýží.
ID receptu: 53
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více