Chili sin carne – vegetariánské chili
Chili sin carne – vegetariánské chili

Chili sin carne – vegetariánské chili

4,7 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h
1 h Doba přípravy

Ingredience

4 Porce
2 
cibule
4 
stroužky česneku
1 
červená paprika
1 
plechovka čočky
2 polévkové lžíce
rostlinného oleje
1 čajová lžička
sušeného chili
2 čajové lžičky
mletého koriandru
2 čajové lžičky
kmínu
1 polévková lžíce
uzené papriky
1 polévková lžíce
oregana
1 
plechovka nakrájených rajčat
1 
velká batata
1 
plechovka fazolí
8 polévkové lžíce
ovesného jogurtu
Několik lístků koriandru
8 
malých tortilla wrapů
Nutriční hodnoty (na porci):2.428 kJ / 580 kcal
3,7 gTuky
30,9 gBílkoviny
92,9 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Česnek a cibuli oloupejte. Česnek rozdrťte a cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Papriky rozpulte, zbavte jádřinců a semínek, omyjte a nakrájejte na proužky. Čočku sceďte. 

Krok 2

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli a česnek do měkka. Přidejte pepř, sušené chili, koriandr, římský kmín, papriku a oregano a pokračujte ve vaření po dobu 1-2 minut. Přidejte čočku, rajčata, 300 ml vody a omáčku Kikkoman Teriyaki česnek a vařte dalších 15 minut.

Krok 3

Oloupejte, omyjte a nakrájejte batát na kostičky. Sceďte červené fazole, přidejte je spolu s batátem do chilli směsi a vařte dalších 20–25 minut.
Podávejte chili sin carne s jogurtovým dipem a tortillami.

Tip

Na zvýšení počtu porcí použijte více čočky nebo fazolí, případně podávejte s rýží.

ID receptu: 53

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Česnek a cibuli oloupejte. Česnek rozdrťte a cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Papriky rozpulte, zbavte jádřinců a semínek, omyjte a nakrájejte na proužky. Čočku sceďte. 

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli a česnek do měkka. Přidejte pepř, sušené chili, koriandr, římský kmín, papriku a oregano a pokračujte ve vaření po dobu 1-2 minut. Přidejte čočku, rajčata, 300 ml vody a omáčku Kikkoman Teriyaki česnek a vařte dalších 15 minut.

Oloupejte, omyjte a nakrájejte batát na kostičky. Sceďte červené fazole, přidejte je spolu s batátem do chilli směsi a vařte dalších 20–25 minut.
Podávejte chili sin carne s jogurtovým dipem a tortillami.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.