

Thajské zelené kari s kuřecím masem
Přeneste své chuťové buňky na ulice Thajska s tímto výrazným stir-fry ve stylu zeleného kari, kde se mísí vůně limetkových listů a citrónové trávy s lilkem, cuketou a kokosovou omáčkou.
Ingredience
Na marinádu:
Zelenina a bylinky:
Postup přípravy
Krok 1
Kuřecí maso nakrájejte na kostky. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a dobře promíchejte s masem. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
Krok 2
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, lilek a cuketu na kostky, houby na čtvrtky. Koriandr a bazalku nasekejte.
Krok 3
Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a restujte 1 minutu. Přidejte kuře, opékejte dozlatova a vyjměte z pánve.
Krok 4
Do stejné pánve dejte houby a opékejte dohněda. Přidejte cuketu a lilek, smažte asi 2 minuty. Vraťte kuře zpět do pánve, přidejte bazalku, limetkové listy a citrónovou trávu, restujte 1–2 minuty. Nakonec přidejte Kikkoman sójovou omáčku a kokosové mléko a nechte zredukovat.
Krok 5
Ozdobte nasekaným koriandrem.
Tip:
Můžete podávat i s rýží.
ID receptu: 1392
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více