

Zeleninové špízy
Ingredience
or
nebo omáčka na zeleninové kebaby:
Postup přípravy
Krok 1
Papriky padrón omyjte a odstraňte stopky. Očistěte houby shiitake a odřízněte kořeny. Cukety omyjte, odřízněte konce, a poté cukety nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm. Různou zeleninu napíchněte na špejle, střídejte je za pochodu.
Krok 2
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a na středním ohni opékejte zeleninové špízy cca 3 minuty (přikryté pokličkou). Špízy otočte a opékejte cca 3 minuty na druhé straně. Poté je dejte na talíř a udržujte v teple.
Krok 3
Vylijte zbývající olej z pánve. Nalijte omáčku Kikkoman Yakitori (nebo omáčku Kikkoman Omáčka na rýži / Sucrée) do pánve a prohřejte.
Krok 4
Špízy potřete omáčkou a podávejte.
"Příprava bez omáčky Kikkoman Yakitori (nebo omáčky Kikkoman pro rýži / sucree):
Postupujte podle kroků 1 a 2 výše. Poté slijte zbývající olej z pánve. Do pánve přidejte bílé víno a cukr a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte sojovou omáčku, granulovanou cibuli a česnek a dobře promíchejte.
Špízy potřete omáčkou a podávejte."
ID receptu: 181
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více