Zeleninové špízy
Zeleninové špízy

Zeleninové špízy

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
10 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Ingredience

6 Porce
8 
papriček padrón (nebo zelený chřest)
80 g
hub shiitake (nebo hlívy královské)
80 g
cukety (nebo pórku)
1 polévková lžíce
rostlinného oleje

or

4 polévkové lžíce

nebo omáčka na zeleninové kebaby:

3 polévkové lžíce
středně sladkého bílého vína
1 čajová lžička
cukru
1 čajová lžička
sušené cibule (cibulový granulát)
 ½ čajové lžičky
sušeného česneku (česnekový granulát)
Nutriční hodnoty (na porci):192 kJ / 45 kcal
1,6 gTuky
1,2 gBílkoviny
6,7 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Papriky padrón omyjte a odstraňte stopky. Očistěte houby shiitake a odřízněte kořeny. Cukety omyjte, odřízněte konce, a poté cukety nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm. Různou zeleninu napíchněte na špejle, střídejte je za pochodu.

Krok 2

Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a na středním ohni opékejte zeleninové špízy cca 3 minuty (přikryté pokličkou). Špízy otočte a opékejte cca 3 minuty na druhé straně. Poté je dejte na talíř a udržujte v teple.

Krok 3

Vylijte zbývající olej z pánve. Nalijte omáčku Kikkoman Yakitori (nebo omáčku Kikkoman Omáčka na rýži / Sucrée) do pánve a prohřejte.

Krok 4

Špízy potřete omáčkou a podávejte.

"Příprava bez omáčky Kikkoman Yakitori (nebo omáčky Kikkoman pro rýži / sucree):

Postupujte podle kroků 1 a 2 výše. Poté slijte zbývající olej z pánve. Do pánve přidejte bílé víno a cukr a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte sojovou omáčku, granulovanou cibuli a česnek a dobře promíchejte.

Špízy potřete omáčkou a podávejte."

ID receptu: 181

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Papriky padrón omyjte a odstraňte stopky. Očistěte houby shiitake a odřízněte kořeny. Cukety omyjte, odřízněte konce, a poté cukety nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm. Různou zeleninu napíchněte na špejle, střídejte je za pochodu.

Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a na středním ohni opékejte zeleninové špízy cca 3 minuty (přikryté pokličkou). Špízy otočte a opékejte cca 3 minuty na druhé straně. Poté je dejte na talíř a udržujte v teple.

Vylijte zbývající olej z pánve. Nalijte omáčku Kikkoman Yakitori (nebo omáčku Kikkoman Omáčka na rýži / Sucrée) do pánve a prohřejte.

Špízy potřete omáčkou a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.