"Bramborový gratin s cibulí, smetanou a křupavou panko krustou "
"Bramborový gratin s cibulí, smetanou a křupavou panko krustou "

"Bramborový gratin s cibulí, smetanou a křupavou panko krustou "

5 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 50 min.
10 min. Doba přípravy
40 min. Doba vaření

Ingredience

4 Porce
800 g
brambor
1 
stroužek česneku
200 g
smetany (nebo 400 ml ovesného mléka jako alternativa)
200 ml
ovesného mléka (nebo klasického mléka)
1 
plechovka kukuřice (425 ml)
125 g
strouhaného sýra
4 
cibule
2 polévkové lžíce
olivového oleje
100 g
cukrových lusků
80 g
másla
40 g
slunečnicových semínek
špetka muškátového oříšku
čerstvě mletý pepř
sladká paprika
kajenský pepř
Nutriční hodnoty (na porci):3.561 kJ / 851 kcal
54,4 gTuky
23,2 gBílkoviny
61,6 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na tenké plátky pomocí nože nebo mandolíny.

Krok 2

Oloupejte a nasekejte česnek. V hrnci ho smíchejte se smetanou, ovesným mlékem a sójovou omáčkou. Přiveďte směs k varu. Slijte kukuřici a přidejte ji spolu s bramborami do hrnce. Znovu přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty. Přidejte strouhaný sýr, nechte ho rozpustit a směs dochuťte muškátovým oříškem, pepřem, paprikou a kajenským pepřem.

Krok 3

Oloupejte cibule, nakrájejte je na kroužky a osmažte na rozpáleném oleji dozlatova. Přidejte Kikkoman Teriyaki BBQ med, krátce povařte a dochuťte pepřem.

Krok 4

Předehřejte troubu na 180 °C (160 °C horkovzdušná). Omyjte a očistěte lusky. Do zapékací misky vrstvěte bramborovou směs, osmaženou cibuli a lusky.

Krok 5

Povrch gratinu poklaďte kousky másla, posypte panko strouhankou a slunečnicovými semínky. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud povrch není zlatavě křupavý.

ID receptu: 838

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na tenké plátky pomocí nože nebo mandolíny.

Oloupejte a nasekejte česnek. V hrnci ho smíchejte se smetanou, ovesným mlékem a sójovou omáčkou. Přiveďte směs k varu. Slijte kukuřici a přidejte ji spolu s bramborami do hrnce. Znovu přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty. Přidejte strouhaný sýr, nechte ho rozpustit a směs dochuťte muškátovým oříškem, pepřem, paprikou a kajenským pepřem.

Oloupejte cibule, nakrájejte je na kroužky a osmažte na rozpáleném oleji dozlatova. Přidejte Kikkoman Teriyaki BBQ med, krátce povařte a dochuťte pepřem.

Předehřejte troubu na 180 °C (160 °C horkovzdušná). Omyjte a očistěte lusky. Do zapékací misky vrstvěte bramborovou směs, osmaženou cibuli a lusky.

Povrch gratinu poklaďte kousky másla, posypte panko strouhankou a slunečnicovými semínky. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud povrch není zlatavě křupavý.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.