

"Bramborový gratin s cibulí, smetanou a křupavou panko krustou "
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1
Oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na tenké plátky pomocí nože nebo mandolíny.
Krok 2
Oloupejte a nasekejte česnek. V hrnci ho smíchejte se smetanou, ovesným mlékem a sójovou omáčkou. Přiveďte směs k varu. Slijte kukuřici a přidejte ji spolu s bramborami do hrnce. Znovu přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty. Přidejte strouhaný sýr, nechte ho rozpustit a směs dochuťte muškátovým oříškem, pepřem, paprikou a kajenským pepřem.
Krok 3
Oloupejte cibule, nakrájejte je na kroužky a osmažte na rozpáleném oleji dozlatova. Přidejte Kikkoman Teriyaki BBQ med, krátce povařte a dochuťte pepřem.
Krok 4
Předehřejte troubu na 180 °C (160 °C horkovzdušná). Omyjte a očistěte lusky. Do zapékací misky vrstvěte bramborovou směs, osmaženou cibuli a lusky.
Krok 5
Povrch gratinu poklaďte kousky másla, posypte panko strouhankou a slunečnicovými semínky. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud povrch není zlatavě křupavý.
ID receptu: 838
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více