Stir-fry ze svatojakubských mušlí s květákem a hráškem
Stir-fry ze svatojakubských mušlí s květákem a hráškem

Stir-fry ze svatojakubských mušlí s květákem a hráškem

4,8 5 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 25 min.
10 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Fúzní pokrm, který spojuje klasické suroviny podávané s mušlemi s asijským nádechem. Neobvyklý a jemný stir-fry, který skvěle funguje i s jinými druhy mořských plodů.

Ingredience

2 Porce
200 g
mušlí svatojakubských (pouze maso)
 ¼ čajové lžičky
žlutého kari koření
250 g
květáku
 ½ svazku
jarní cibulky
1 
řapík řapíkatého celeru
Olej na smažení (např. řepkový)
1 polévková lžíce
150 g
mraženého hrášku
50 g
cukrových luskových hrášků
1 čajová lžička
citrónové kůry
 ½ svazku
máty, nasekané
1 polévková lžíce
citrónové šťávy
 ½ 
chilli papričky (volitelně)

Na ozdobu (volitelně):

1 hrst
výhonků hrášku
1 
citrón, rozkrojený
Nutriční hodnoty (na porci):1.500 kJ / 360 kcal
17 gTuky
28 gBílkoviny
20 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Svatojakubské mušle nakrájejte na čtvrtiny. Okořeňte špetkou kari a zakapejte Kikkoman Sójovou omáčkou. Nechte krátce odležet.

Krok 2

Květák rozdělte na malé růžičky. Bílou část jarní cibulky nasekejte najemno, zelenou nakrájejte na 2cm kousky. Celer nakrájejte na tenké plátky.

Krok 3

Na pánvi rozehřejte olej. Svatojakubské mušle restujte 1 minutu z každé strany, poté vyjměte. Do pánve přidejte Kikkoman Sezamový olej, květák, poté hrášek, celer a bílou část cibulky. Po 2 minutách přidejte mušle zpět, lusky, zelenou část cibulky a citrónovou kůru. Ochutnejte s Kikkoman Sójovou omáčkou, dorestujte 1 minutu. Nakonec přidejte mátu, citrónovou šťávu a chilli.

Krok 4

Podávejte s hráškovými výhonky a/nebo polovinou citrónu.

ID receptu: 1396

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Svatojakubské mušle nakrájejte na čtvrtiny. Okořeňte špetkou kari a zakapejte Kikkoman Sójovou omáčkou. Nechte krátce odležet.

Květák rozdělte na malé růžičky. Bílou část jarní cibulky nasekejte najemno, zelenou nakrájejte na 2cm kousky. Celer nakrájejte na tenké plátky.

Na pánvi rozehřejte olej. Svatojakubské mušle restujte 1 minutu z každé strany, poté vyjměte. Do pánve přidejte Kikkoman Sezamový olej, květák, poté hrášek, celer a bílou část cibulky. Po 2 minutách přidejte mušle zpět, lusky, zelenou část cibulky a citrónovou kůru. Ochutnejte s Kikkoman Sójovou omáčkou, dorestujte 1 minutu. Nakonec přidejte mátu, citrónovou šťávu a chilli.

Podávejte s hráškovými výhonky a/nebo polovinou citrónu.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.