

Stir-fry ze svatojakubských mušlí s květákem a hráškem
Fúzní pokrm, který spojuje klasické suroviny podávané s mušlemi s asijským nádechem. Neobvyklý a jemný stir-fry, který skvěle funguje i s jinými druhy mořských plodů.
Ingredience
Na ozdobu (volitelně):
Postup přípravy
Krok 1
Svatojakubské mušle nakrájejte na čtvrtiny. Okořeňte špetkou kari a zakapejte Kikkoman Sójovou omáčkou. Nechte krátce odležet.
Krok 2
Květák rozdělte na malé růžičky. Bílou část jarní cibulky nasekejte najemno, zelenou nakrájejte na 2cm kousky. Celer nakrájejte na tenké plátky.
Krok 3
Na pánvi rozehřejte olej. Svatojakubské mušle restujte 1 minutu z každé strany, poté vyjměte. Do pánve přidejte Kikkoman Sezamový olej, květák, poté hrášek, celer a bílou část cibulky. Po 2 minutách přidejte mušle zpět, lusky, zelenou část cibulky a citrónovou kůru. Ochutnejte s Kikkoman Sójovou omáčkou, dorestujte 1 minutu. Nakonec přidejte mátu, citrónovou šťávu a chilli.
Krok 4
Podávejte s hráškovými výhonky a/nebo polovinou citrónu.
ID receptu: 1396
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více