

Houbovo-pórkové špízy s ponzu omáčkou
Tyto houbovo-pórkové špízy, , dochucené rozmarýnem, česnekem a Kikkoman Ponzu Citrón omáčkou, jsou jednoduchým, ale neodolatelně chutným jídlem – perfektní volba pro grilování nebo rychlou večeři.
Postup přípravy
Krok 1

500 g hub – 1 malý pórek – 75 ml Kikkoman Citrónová ponzu omáčka – 1 snítka rozmarýnu – 1 čajová lžička medu – 3 stroužky česneku – 1 špetka pepře
Houby nakrájejte na plátky nebo natrhejte na menší kousky. Vložte do mísy. Pórek nakrájejte na kousky o délce 5–6 cm, silnější části podélně rozpulte.
Česnek a rozmarýn nasekejte nadrobno. Do hub přidejte Kikkoman Ponzu Citrón omáčku, med, česnek a rozmarýn. Dochuťte černým pepřem a nechte chvíli marinovat.
Krok 2

Na špejle nebo kovové jehly střídavě napichujte houby a pórek. Zbylou marinádu si nechte na později.
Krok 3

1 čajová lžička togarashi koření
Špízy posypejte togarashi kořením a grilujte na vysoké teplotě nebo přímém plameni, dokud nebudou rovnoměrně opečené z obou stran. Během grilování potírejte zbylou marinádou.
Tip:
Místo togarashi koření můžete použít směs sušeného chili, sezamových semínek (nejlépe barevných), mletého pepře, mletého zázvoru a drcené mořské řasy nori – nebo jednoduše kombinaci chilli, sezamu a zázvoru.
ID receptu: 1449
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více