Houbovo-pórkové špízy s ponzu omáčkou
Houbovo-pórkové špízy s ponzu omáčkou

Houbovo-pórkové špízy s ponzu omáčkou

4,3 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 45 min.
25 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Tyto houbovo-pórkové špízy, , dochucené rozmarýnem, česnekem a Kikkoman Ponzu Citrón omáčkou, jsou jednoduchým, ale neodolatelně chutným jídlem – perfektní volba pro grilování nebo rychlou večeři.

Ingredience

2 Porce
500 g
hub (např. hlíva, žampiony, shimeji)
1 
malý pórek
1 
snítka čerstvého rozmarýnu
1 čajová lžička
medu
3 
stroužky česneku
1 špetka
pepře
1 čajová lžička
togarashi koření
Nutriční hodnoty (na porci):470 kJ / 112 kcal
1 gTuky
8 gBílkoviny
21 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

500 g hub – 1  malý pórek – 75 ml Kikkoman Citrónová ponzu omáčka1  snítka rozmarýnu – 1 čajová lžička medu – 3  stroužky česneku – 1 špetka pepře

Houby nakrájejte na plátky nebo natrhejte na menší kousky. Vložte do mísy. Pórek nakrájejte na kousky o délce 5–6 cm, silnější části podélně rozpulte.
Česnek a rozmarýn nasekejte nadrobno. Do hub přidejte Kikkoman Ponzu Citrón omáčku, med, česnek a rozmarýn. Dochuťte černým pepřem a nechte chvíli marinovat.

Krok 2

Na špejle nebo kovové jehly střídavě napichujte houby a pórek. Zbylou marinádu si nechte na později.

Krok 3

1 čajová lžička togarashi koření

Špízy posypejte togarashi kořením a grilujte na vysoké teplotě nebo přímém plameni, dokud nebudou rovnoměrně opečené z obou stran. Během grilování potírejte zbylou marinádou.

Tip:

Místo togarashi koření můžete použít směs sušeného chili, sezamových semínek (nejlépe barevných), mletého pepře, mletého zázvoru a drcené mořské řasy nori – nebo jednoduše kombinaci chilli, sezamu a zázvoru.

ID receptu: 1449

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

500 g hub – 1 malý pórek – 75 ml Kikkoman Citrónová ponzu omáčka1 snítka rozmarýnu – 1 čajová lžička medu – 3 stroužky česneku – 1 špetka pepře

Houby nakrájejte na plátky nebo natrhejte na menší kousky. Vložte do mísy. Pórek nakrájejte na kousky o délce 5–6 cm, silnější části podélně rozpulte.
Česnek a rozmarýn nasekejte nadrobno. Do hub přidejte Kikkoman Ponzu Citrón omáčku, med, česnek a rozmarýn. Dochuťte černým pepřem a nechte chvíli marinovat.

Na špejle nebo kovové jehly střídavě napichujte houby a pórek. Zbylou marinádu si nechte na později.

1 čajová lžička togarashi koření

Špízy posypejte togarashi kořením a grilujte na vysoké teplotě nebo přímém plameni, dokud nebudou rovnoměrně opečené z obou stran. Během grilování potírejte zbylou marinádou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.