Bruschetta s edamame a polosušenými rajčaty
Bruschetta s edamame a polosušenými rajčaty

Bruschetta s edamame a polosušenými rajčaty

5 4 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
30 min. Doba přípravy

Ingredience

4 Porce

Na zálivku z edamamu:

400 g
Edamame, bez skořápky
1 
avokádo
3 polévkové lžíce
arašídového oleje (nebo rostlinného oleje)
1 polévková lžíce
citronové šťávy
2 polévkové lžíce
moučkového cukru
1 špetka
soli

Rajčatová poleva:

180 g
polosušených rajčat (viz tip)
4 polévkové lžíce
olivového oleje
1 čajová lžička
citronové šťávy
Oregano (nebo bazalka) podle chuti
 ½ 
veganské bagety
Nutriční hodnoty (na porci):2.520 kJ / 602 kcal
36,7 gTuky
15,2 gBílkoviny
52,3 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Příprava polosušených rajčat (lze péct paralelně v troubě při přípravě jiných receptů): Předehřejte troubu na 120-130°C horní/spodní ohřev. Omyjte 400 g cherry rajčat, nakrájejte na poloviny, pokapejte s 2 lžícemi olivového oleje, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě cca 2 hodiny.

Krok 2

Připravte edamame topping. Edamame blanšírujte, zchlaďte ve studené vodě a důkladně sceďte. Poté odstraňte tenkou slupku z fazolí. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, oloupejte a dužinu nakrájejte na plátky.

Krok 3

Do mixéru dejte 200 g edamame, všechny ostatní ingredience na polevu edamame a rozmixujte na pyré.

Krok 4

Rajčatovou polevu připravíte tak, že nakrájíte rajčata napůl, vložíte je do mísy a ochutíte Kikkoman Sójovou omáčkou, 3 lžícemi olivového oleje, citronóvou šťávou a oreganem.

Krok 5

Bagetu nakrájejte na plátky silné 1 cm a potřete je zbylým olivovým olejem. Poté je opečte dozlatova. Na opečené plátky bagety naneste edamame topping, přidejte zbylé edamame fazole a ozdobte rajčatovým toppingem. Ihned podávejte.

ID receptu: 208

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Příprava polosušených rajčat (lze péct paralelně v troubě při přípravě jiných receptů): Předehřejte troubu na 120-130°C horní/spodní ohřev. Omyjte 400 g cherry rajčat, nakrájejte na poloviny, pokapejte s 2 lžícemi olivového oleje, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě cca 2 hodiny.

Připravte edamame topping. Edamame blanšírujte, zchlaďte ve studené vodě a důkladně sceďte. Poté odstraňte tenkou slupku z fazolí. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, oloupejte a dužinu nakrájejte na plátky.

Do mixéru dejte 200 g edamame, všechny ostatní ingredience na polevu edamame a rozmixujte na pyré.

Rajčatovou polevu připravíte tak, že nakrájíte rajčata napůl, vložíte je do mísy a ochutíte Kikkoman Sójovou omáčkou, 3 lžícemi olivového oleje, citronóvou šťávou a oreganem.

Bagetu nakrájejte na plátky silné 1 cm a potřete je zbylým olivovým olejem. Poté je opečte dozlatova. Na opečené plátky bagety naneste edamame topping, přidejte zbylé edamame fazole a ozdobte rajčatovým toppingem. Ihned podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.