Plněné calzone s chipotle vepřovým a rozpuštěným sýrem
Plněné calzone s chipotle vepřovým a rozpuštěným sýrem

Plněné calzone s chipotle vepřovým a rozpuštěným sýrem

Celkový čas vaření 3 hod
1 h Doba přípravy
1 h 30 min. Doba vaření
30 min. Doba marinování

Calzone s chipotle vepřovým a sýrem je lahodná variace na klasické italské jídlo, kde se tradice prolíná s moderními chutěmi. Jemné domácí těsto se při pečení promění ve zlatohnědou, křupavou kůrku, která ukrývá dokonale šťavnatou a aromatickou náplň.

Ingredience

2 Porce
300 g
vepřové panenky
1 čajová lžička
sušeného oregana
1 
snítka rozmarýnu
1 
snítka tymiánu
50 ml
oleje na smažení
1 špetka
soli
1 špetka
pepře
300 g
pizza těsta
3 polévkové lžíce
rajčatové passaty
150 g
strouhané mozzarelly
1 polévková lžíce
nasekaného chipotle
3 
lístky bazalky
3 polévkové lžíce
olivového oleje
Nutriční hodnoty (na porci):5.746 kJ / 1.373 kcal
83 gTuky
61 gBílkoviny
93 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

300 g vepřové panenky – 90 ml Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo1 čajová lžička sušeného oregana – 1  snítka rozmarýnu – 1  snítka tymiánu – 50 ml oleje na smažení – 1 špetka soli – 1 špetka špetka pepře

Vepřovou panenku nakrájejte na proužky. Ochuťte Kikkoman Teriyaki marinádou, oreganem, solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Nechte alespoň 30 minut marinovat. Poté maso osmahněte na pánvi s olejem, dokud nezezlátne.

Krok 2

3 polévkové lžíce rajčatové passaty – 3 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki BBQ omáčka s medem1 polévková lžíce nasekaného chipotle

Smíchejte rajčatovou passatu, Kikkoman Teriyaki BBQ omáčku s medem a nasekané chipotle.

Krok 3

300 g pizza těsta – 150 g strouhané mozzarelly – 3  lístky bazalky – 3 polévkové lžíce olivového oleje

Těsto rozválejte na tenkou placku. Potřete ho připravenou omáčkou a posypejte sýrem. Přidejte opečené vepřové maso a lístky bazalky. Přehněte těsto do tvaru calzone, pečlivě stiskněte okraje, aby náplň zůstala uvnitř, a potřete olivovým olejem pro krásně zlatavou a křupavou kůrku.

Krok 4

Pečte na roštu v litinovém hrnci nebo v troubě při střední teplotě přibližně 20–30 minut (210°), dokud calzone nezezlátne a těsto nebude křupavé.

ID receptu: 1458

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

300 g vepřové panenky – 90 ml Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo1 čajová lžička sušeného oregana – 1 snítka rozmarýnu – 1 snítka tymiánu – 50 ml oleje na smažení – 1 špetka soli – 1 špetka špetka pepře

Vepřovou panenku nakrájejte na proužky. Ochuťte Kikkoman Teriyaki marinádou, oreganem, solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Nechte alespoň 30 minut marinovat. Poté maso osmahněte na pánvi s olejem, dokud nezezlátne.

3 polévkové lžíce rajčatové passaty – 3 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki BBQ omáčka s medem1 polévková lžíce nasekaného chipotle

Smíchejte rajčatovou passatu, Kikkoman Teriyaki BBQ omáčku s medem a nasekané chipotle.

300 g pizza těsta – 150 g strouhané mozzarelly – 3 lístky bazalky – 3 polévkové lžíce olivového oleje

Těsto rozválejte na tenkou placku. Potřete ho připravenou omáčkou a posypejte sýrem. Přidejte opečené vepřové maso a lístky bazalky. Přehněte těsto do tvaru calzone, pečlivě stiskněte okraje, aby náplň zůstala uvnitř, a potřete olivovým olejem pro krásně zlatavou a křupavou kůrku.

Pečte na roštu v litinovém hrnci nebo v troubě při střední teplotě přibližně 20–30 minut (210°), dokud calzone nezezlátne a těsto nebude křupavé.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.