

Plněné calzone s chipotle vepřovým a rozpuštěným sýrem
Calzone s chipotle vepřovým a sýrem je lahodná variace na klasické italské jídlo, kde se tradice prolíná s moderními chutěmi. Jemné domácí těsto se při pečení promění ve zlatohnědou, křupavou kůrku, která ukrývá dokonale šťavnatou a aromatickou náplň.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

300 g vepřové panenky – 90 ml Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička sušeného oregana – 1 snítka rozmarýnu – 1 snítka tymiánu – 50 ml oleje na smažení – 1 špetka soli – 1 špetka špetka pepře
Vepřovou panenku nakrájejte na proužky. Ochuťte Kikkoman Teriyaki marinádou, oreganem, solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Nechte alespoň 30 minut marinovat. Poté maso osmahněte na pánvi s olejem, dokud nezezlátne.
Krok 2

3 polévkové lžíce rajčatové passaty – 3 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki BBQ omáčka s medem – 1 polévková lžíce nasekaného chipotle
Smíchejte rajčatovou passatu, Kikkoman Teriyaki BBQ omáčku s medem a nasekané chipotle.
Krok 3

300 g pizza těsta – 150 g strouhané mozzarelly – 3 lístky bazalky – 3 polévkové lžíce olivového oleje
Těsto rozválejte na tenkou placku. Potřete ho připravenou omáčkou a posypejte sýrem. Přidejte opečené vepřové maso a lístky bazalky. Přehněte těsto do tvaru calzone, pečlivě stiskněte okraje, aby náplň zůstala uvnitř, a potřete olivovým olejem pro krásně zlatavou a křupavou kůrku.
Krok 4

Pečte na roštu v litinovém hrnci nebo v troubě při střední teplotě přibližně 20–30 minut (210°), dokud calzone nezezlátne a těsto nebude křupavé.
ID receptu: 1458
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více