Burrito bowl s teriyaki batáty, černými fazolemi a avokádem
[Translate to Tschechisch:]

Burrito bowl s teriyaki batáty, černými fazolemi a avokádem

4,5 2 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 55 min.
15 min. Doba přípravy
40 min. Doba vaření

Ingredience

4 Porce
3 
střední batáty, oloupané a nakrájené na 2cm kousky
3 polévkové lžíce
řepkového oleje
300 g
hnědé rýže
1 
červená cibule, nakrájená nadrobno
2 
stroužky česneku, rozdrcené
1 polévková lžíce
chipotle pasty
400 g
černých fazolí, scezených a propláchnutých
2 
červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na plátky
2 
avokáda, oloupaná, zbavená pecky a nakrájená na plátky
Limetkové měsíčky k podávání
2 
jarní cibulky, nakrájené nadrobno, k podávání
Nutriční hodnoty (na porci):720 kJ / 172 kcal
25,9 gTuky
15,5 gBílkoviny
108,7 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Předehřejte troubu na 220°C/200°C ventilátor/plyn značka 7. Široký plech vyložte pečicím papírem, přidejte batáty a pokapejte 3 lžícemi Kikkoman Teriyaki marinády a 1 lžící oleje. Pečte 35–40 minut, dokud nezezlátnou a nepropečou se.

Krok 2

Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu, poté sceďte a dejte stranou.

Krok 3

Pro přípravu fazolí rozehřejte 1 lžíci oleje ve střední pánvi a restujte cibuli asi 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte česnek a chipotle pastu a smažte další 2 minuty, aby se chutě rozvoněly. Přidejte černé fazole, zbývající 1 lžíci Kikkoman Teriyaki marinády a trochu vody. Vařte dalších 5 minut, dokud se všechny chutě nespojí.

Krok 4

Zbylý olej rozehřejte na pánvi na vysokou teplotu a plátky papriky opékejte 6–8 minut, dokud nezhnědnou a nezměknou.

Krok 5

Při podávání rozdělte rýži do 4 misek a navrch položte sladké brambory, fazole, červenou papriku a plátky avokáda a podávejte s měsíčky limetky a nakrájenou jarní cibulkou.

ID receptu: 291

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Předehřejte troubu na 220°C/200°C ventilátor/plyn značka 7. Široký plech vyložte pečicím papírem, přidejte batáty a pokapejte 3 lžícemi Kikkoman Teriyaki marinády a 1 lžící oleje. Pečte 35–40 minut, dokud nezezlátnou a nepropečou se.

Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu, poté sceďte a dejte stranou.

Pro přípravu fazolí rozehřejte 1 lžíci oleje ve střední pánvi a restujte cibuli asi 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte česnek a chipotle pastu a smažte další 2 minuty, aby se chutě rozvoněly. Přidejte černé fazole, zbývající 1 lžíci Kikkoman Teriyaki marinády a trochu vody. Vařte dalších 5 minut, dokud se všechny chutě nespojí.

Zbylý olej rozehřejte na pánvi na vysokou teplotu a plátky papriky opékejte 6–8 minut, dokud nezhnědnou a nezměknou.

Při podávání rozdělte rýži do 4 misek a navrch položte sladké brambory, fazole, červenou papriku a plátky avokáda a podávejte s měsíčky limetky a nakrájenou jarní cibulkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.