
![[Translate to Tschechisch:] [Translate to Tschechisch:]](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/2/6/csm_291-recipe-page-teriyaki-sweet-potato-black-bean-and-avocado-burrito-bowl__desktop_01_23e6e1f594.webp)
Burrito bowl s teriyaki batáty, černými fazolemi a avokádem
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1
Předehřejte troubu na 220°C/200°C ventilátor/plyn značka 7. Široký plech vyložte pečicím papírem, přidejte batáty a pokapejte 3 lžícemi Kikkoman Teriyaki marinády a 1 lžící oleje. Pečte 35–40 minut, dokud nezezlátnou a nepropečou se.
Krok 2
Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu, poté sceďte a dejte stranou.
Krok 3
Pro přípravu fazolí rozehřejte 1 lžíci oleje ve střední pánvi a restujte cibuli asi 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte česnek a chipotle pastu a smažte další 2 minuty, aby se chutě rozvoněly. Přidejte černé fazole, zbývající 1 lžíci Kikkoman Teriyaki marinády a trochu vody. Vařte dalších 5 minut, dokud se všechny chutě nespojí.
Krok 4
Zbylý olej rozehřejte na pánvi na vysokou teplotu a plátky papriky opékejte 6–8 minut, dokud nezhnědnou a nezměknou.
Krok 5
Při podávání rozdělte rýži do 4 misek a navrch položte sladké brambory, fazole, červenou papriku a plátky avokáda a podávejte s měsíčky limetky a nakrájenou jarní cibulkou.
ID receptu: 291
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více