

Salát z quinoy s avokádem a opečenými ořechy
Ingredience
Pražené ořechy:
Salát:
Postup přípravy
Krok 1
Předehřejte troubu na 160 °C (140 °C horkovzdušná).
Kešu oříšky a mandle nahrubo nasekejte a smíchejte v misce se 2 polévkovými lžícemi Kikkoman Tamari bezlepkové sójové omáčky a cukrem.
Rozprostřete směs na plech vyložený pečicím papírem a opékejte dozlatova, přibližně 20–25 minut.
Krok 2
Zatímco se ořechy opékají, propláchněte a sceďte quinou. Vařte ji v osolené vroucí vodě přibližně 15 minut, poté ji znovu sceďte a přendejte do mísy.
Mezitím omyjte a najemno nakrájejte ředkvičky a okurku, poté je promíchejte s uvařenou quinoou.
Krok 3
Smíchejte 5 polévkových lžic Kikkoman Tamari Bezlepkové sójové omáčky se 2 lžícemi citronové šťávy, medu, rostlinného olej a hořčice a promíchejte do hladka. Nalijte na quinoový salát a promíchejte. Salát nandejte na talíře. Avokádo rozpulte, nakrájejte na měsíčky a položte na quinoový salát. Posypte horkými opraženými ořechy a podávejte. Lze ozdobit i čerstvou řeřichou.
ID receptu: 39
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více