Salát z quinoy s avokádem a opečenými ořechy
Salát z quinoy s avokádem a opečenými ořechy

Salát z quinoy s avokádem a opečenými ořechy

4,3 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 35 min.

Ingredience

4 Porce

Pražené ořechy:

60 g
kešu ořechů
60 g
mandlí (blanšírovaných)
1 čajová lžička
cukru

Salát:

200 g
quinoy
1 svazek
svazek ředkviček
1 
okurka
2 polévkové lžíce
citronové šťávy
1 čajová lžička
medu
 ½ čajové lžičky
hořčice
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
2 
zralá avokáda
Nutriční hodnoty (na porci):2.198 kJ / 525 kcal

Postup přípravy

Krok 1

Předehřejte troubu na 160 °C (140 °C horkovzdušná).
Kešu oříšky a mandle nahrubo nasekejte a smíchejte v misce se 2 polévkovými lžícemi Kikkoman Tamari bezlepkové sójové omáčky a cukrem.
Rozprostřete směs na plech vyložený pečicím papírem a opékejte dozlatova, přibližně 20–25 minut.

Krok 2

Zatímco se ořechy opékají, propláchněte a sceďte quinou. Vařte ji v osolené vroucí vodě přibližně 15 minut, poté ji znovu sceďte a přendejte do mísy.
Mezitím omyjte a najemno nakrájejte ředkvičky a okurku, poté je promíchejte s uvařenou quinoou.

Krok 3

Smíchejte 5 polévkových lžic Kikkoman Tamari Bezlepkové sójové omáčky se 2 lžícemi citronové šťávy, medu, rostlinného olej a hořčice a promíchejte do hladka. Nalijte na quinoový salát a promíchejte. Salát nandejte na talíře. Avokádo rozpulte, nakrájejte na měsíčky a položte na quinoový salát. Posypte horkými opraženými ořechy a podávejte. Lze ozdobit i čerstvou řeřichou.

ID receptu: 39

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Předehřejte troubu na 160 °C (140 °C horkovzdušná).
Kešu oříšky a mandle nahrubo nasekejte a smíchejte v misce se 2 polévkovými lžícemi Kikkoman Tamari bezlepkové sójové omáčky a cukrem.
Rozprostřete směs na plech vyložený pečicím papírem a opékejte dozlatova, přibližně 20–25 minut.

Zatímco se ořechy opékají, propláchněte a sceďte quinou. Vařte ji v osolené vroucí vodě přibližně 15 minut, poté ji znovu sceďte a přendejte do mísy.
Mezitím omyjte a najemno nakrájejte ředkvičky a okurku, poté je promíchejte s uvařenou quinoou.

Smíchejte 5 polévkových lžic Kikkoman Tamari Bezlepkové sójové omáčky se 2 lžícemi citronové šťávy, medu, rostlinného olej a hořčice a promíchejte do hladka. Nalijte na quinoový salát a promíchejte. Salát nandejte na talíře. Avokádo rozpulte, nakrájejte na měsíčky a položte na quinoový salát. Posypte horkými opraženými ořechy a podávejte. Lze ozdobit i čerstvou řeřichou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.