Šunka glazovaná medem
Šunka glazovaná medem

Šunka glazovaná medem

4,7 103 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 10 min.
10 min. Doba přípravy
1 h Doba vaření

Pikantní a aromatická – opravdu snová kombinace. Tato šunka glazovaná medem se sladko-slanou marinádou je navíc neuvěřitelně snadná na přípravu.

Ingredience

4 Porce
700 g
jemně nasolené šunky s kůží
150 g
medu
60 g
másla
15 
hřebíčků
Nutriční hodnoty (na porci):1.873 kJ / 448 kcal
21,2 gTuky
35,8 gBílkoviny
30,4 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Předehřejte troubu na 165 °C.

Krok 2

Nařízněte kůži šunky do kosočtvercového vzoru a vložte ji do zapékací mísy. Do zářezů zapíchejte hřebíčky.

Krok 3

Rozpusťte máslo a smíchejte ho s medem a sójovou omáčkou Kikkoman.

Krok 4

Pečte šunku v zapékací míse asi 35 minut a během pečení ji několikrát potři marinádou.

Krok 5

Nakonec zvyšte teplotu v troubě na 200 °C, aby šunka získala hezkou barvu.

ID receptu: 1069

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Předehřejte troubu na 165 °C.

Nařízněte kůži šunky do kosočtvercového vzoru a vložte ji do zapékací mísy. Do zářezů zapíchejte hřebíčky.

Rozpusťte máslo a smíchejte ho s medem a sójovou omáčkou Kikkoman.

Pečte šunku v zapékací míse asi 35 minut a během pečení ji několikrát potři marinádou.

Nakonec zvyšte teplotu v troubě na 200 °C, aby šunka získala hezkou barvu.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.