

Chilli mac s kuřecím masem a mac ‘n’ cheese
Krémová a sytá kombinace chilli con carne a mac 'n' cheese, připravená z mletého kuřecího masa a sójové omáčky pro bohatou a plnou chuť. Perfektní pokrm pro jakoukoliv příležitost – skvělý i na venkovní stolování!
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

300 g mletého kuřecího prsa – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Mleté kuřecí maso smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a nechte odležet, aby se rovnoměrně obalilo chutí.
Krok 2

1 cibule – 3 stroužky česneku – 1 chilli paprička – 50 ml oleje na smažení – 400 g krájených konzervovaných rajčat – 400 ml vývaru – ½ čajové lžičky mletého římského kmínu – ½ čajové lžičky mletého koriandru – 1 čajová lžička sladké papriky – 70 g konzervovaných černých fazolí – 70 g konzervované kukuřice
Nakrájejte cibuli, česnek a chilli papričku. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte marinované kuřecí maso. Rozdrobte ho na menší kousky a restujte, dokud nezačne hnědnout. Přidejte cibuli, česnek a chilli a restujte společně, dokud cibule nezměkne. Vmíchejte rajčata, vývar a koření. Přiklopte a nechte na mírném ohni dusit asi 15 minut. Přidejte fazole a kukuřici a pokračujte ve vaření dalších 15 minut.
Krok 3

150 g strouhaného čedaru
Do pánve se směsí přidejte strouhaný čedar a promíchejte, dokud se nerozpustí.
Krok 4

200 g těstovin macaroni – 1 špetka soli – 1 špetka pepře – 1 hrst čerstvého koriandru
Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě na skus (al dente). Sceďte je a ihned smíchejte s chilli směsí. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.
ID receptu: 1457
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více