

Cizrnové burgery
Celkový čas vaření
8 hod 20 min.
10 min. Doba přípravy
8 hod Doba marinování
10 min. Doba vaření
Nutriční hodnoty (na porci):1.136 kJ / 271 kcal
9,5 gTuky
12,5 gBílkoviny
36,9 gSacharidy
Postup přípravy
Krok 1
Namočte cizrnu na 8 hodin do vody. Namočenou cizrnu rozmíchejte s vodou, vejcem, prolisovaným česnekem, moukou smíchanou s práškem do pečiva a jednou sodou, Kikkoman Sójovou omáčkou a kořením. Rozehřejte olej na pánvi. Pomocí lžíce vytvarujte burgery a smažte je několik minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé.
Krok 2
Podávejte s omáčkou, např. přírodním jogurtem smíchaným s bylinkami.
Tip:
Místo sušené cizrny můžete použít konzervovanou cizrnu.
ID receptu: 314
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více