Jambalaya
Jambalaya

Jambalaya

Celkový čas vaření 45 min.
45 min. Doba přípravy

Ingredience

4 Porce
2 polévkové lžíce
oleje na smažení
7 
kuřecích stehen (bez kosti, s kůží)
1 
cibule, nakrájená
2 
stroužky česneku, rozdrcené
2 
řapíky celeru, nakrájené
1 
červená paprika, nakrájená
1 
zelená paprika, nakrájená
 ½ čajové lžičky
kajenského chilli prášku
 ½ čajové lžičky
mletého zázvoru
300 g
dlouhozrnné rýže
400 ml
kuřecího nebo zeleninového vývaru
400 g
konzervovaných sekaných rajčat
Snítka čerstvého tymiánu
100 g
vařených krevet
Nutriční hodnoty (na porci):2.734 kJ / 653 kcal
25 gTuky
35,7 gBílkoviny
75 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Zahřejte olej ve velkém kastrolu nebo jiné ohnivzdorné pánvi.

Krok 2

Přidejte kuře a opečte z obou stran dohněda. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

Krok 3

Nyní přidejte cibuli do pánve a nechte ji změknout na ohni po dobu 2-3 minut, než přidáte česnek, celer a papriku. Dobře promíchejte a vařte 3-4 minuty a poté vraťte kuře do pánve.

Krok 4

Přidejte kajenské chilli a zázvor, promíchejte a rovnoměrně obalte všechny ingredience kořením.

Krok 5

Nasypte rýži, poté přilijte vývar, Kikkoman Sójovou omáčku, konzervovaná rajčata a tymián. Důkladně promíchejte, aby se chutě spojily.

Krok 6

Krevety rozložte navrch, zakryjte a nechte vařit 20–25 minut nebo dokud není rýže uvařená. V polovině vaření zkontrolujte a v případě potřeby přidejte více tekutiny.

Krok 7

Tento kreolský pokrm z Louisiany kombinuje rýži, kuře a zeleninu v jednoduchém jídle z jednoho hrnce. Je ideální pro rodinnou večeři nebo neformální setkání, kdy si každý může nabrat podle chuti a užít si společné stolování.

ID receptu: 313

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Zahřejte olej ve velkém kastrolu nebo jiné ohnivzdorné pánvi.

Přidejte kuře a opečte z obou stran dohněda. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

Nyní přidejte cibuli do pánve a nechte ji změknout na ohni po dobu 2-3 minut, než přidáte česnek, celer a papriku. Dobře promíchejte a vařte 3-4 minuty a poté vraťte kuře do pánve.

Přidejte kajenské chilli a zázvor, promíchejte a rovnoměrně obalte všechny ingredience kořením.

Nasypte rýži, poté přilijte vývar, Kikkoman Sójovou omáčku, konzervovaná rajčata a tymián. Důkladně promíchejte, aby se chutě spojily.

Krevety rozložte navrch, zakryjte a nechte vařit 20–25 minut nebo dokud není rýže uvařená. V polovině vaření zkontrolujte a v případě potřeby přidejte více tekutiny.

Tento kreolský pokrm z Louisiany kombinuje rýži, kuře a zeleninu v jednoduchém jídle z jednoho hrnce. Je ideální pro rodinnou večeři nebo neformální setkání, kdy si každý může nabrat podle chuti a užít si společné stolování.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05
06
07

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.