Vegetariánský sendvič s hummusem
Vegetariánský sendvič s hummusem

Vegetariánský sendvič s hummusem

Celkový čas vaření 30 min.
15 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Křupavá čerstvá zelenina a lahodný krémový hummus v křupavém chlebovém wrapu – tento chutný vegetariánský sendvič je rychlý a snadný na přípravu a ideální do svačinových boxů nebo na cesty.

Ingredience

2 Porce
1 
plechovka cizrny (240 g po slití)
1 polévková lžíce
lněného oleje
čerstvě mletý pepř
1 
malá mrkev
1 
malá cuketa
1 
červená cibule
1 
malá červená paprika
1 
malý lilek
2 polévkové lžíce
olivového oleje
2 čajové lžičky
medu
40 g
rukoly
2 
flabatty (ploché ciabatty)
Nutriční hodnoty (na porci):2.685 kJ / 641 kcal
19,8 gTuky
20,4 gBílkoviny
87,8 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1  plechovka cizrny (240 g po slití) – 2 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu1 polévková lžíce lněného oleje – čerstvě mletý pepř – 1 polévková lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s pečeným česnekem

Předehřejte troubu na 200 °C. Na přípravu hummusu sceďte cizrnu a polovinu rozmixujte s 2 lžícemi Kikkoman Ponzu yuzu sójové omáčky se 2 lžícemi vody. Zbylou cizrnu dejte do malé zapékací misky, promíchejte s lněným olejem, trochou pepře a 1 lžící omáčky Kikkoman Teriyaki s česnekem a pečte v předehřáté troubě asi 15 minut.

Krok 2

1  malá mrkev – 1  malá cuketa – 1  červená cibule – 1  malá červená paprika – 1  malý lilek – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 3 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s pečeným česnekem – čerstvě mletý pepř

Zeleninu očistěte a nakrájejte na plátky silné asi 2 mm nebo na kousky velké přibližně 2 cm. Promíchejte ji s olivovým olejem, 3 lžícemi omáčky Kikkoman Teriyaki s česnekem a trochou pepře. Rozprostřete na grilovací tác a grilujte asi 15 minut podle toho, jak měkkou zeleninu preferujete. Alternativně ji můžete připravit na grilovací pánvi na sporáku nebo v troubě s funkcí grilu.

Krok 3

2 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu2 čajové lžičky medu – 40 g rukoly – 2  flabatty (ploché ciabatty)

Na přípravu dresinku smíchejte 2 lžíce Kikkoman Ponzu yuzu sójové omáčky. Rukolu omyjte a osušte. Flabatty rozkrojte a obě poloviny potřete hummusem. Spodní díly obložte rukolou a grilovanou zeleninou, zakápněte dresinkem a přiklopte horními díly pečiva. Podle chuti ozdobte několika křupavými cizrnovými kuličkami a zbytek podávejte zvlášť spolu se zbylou zeleninou.

Tip

Pro intenzivnější chuť můžete přidat vrstvu kozího sýra.

ID receptu: 1540

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 plechovka cizrny (240 g po slití) – 2 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu1 polévková lžíce lněného oleje – čerstvě mletý pepř – 1 polévková lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s pečeným česnekem

Předehřejte troubu na 200 °C. Na přípravu hummusu sceďte cizrnu a polovinu rozmixujte s 2 lžícemi Kikkoman Ponzu yuzu sójové omáčky se 2 lžícemi vody. Zbylou cizrnu dejte do malé zapékací misky, promíchejte s lněným olejem, trochou pepře a 1 lžící omáčky Kikkoman Teriyaki s česnekem a pečte v předehřáté troubě asi 15 minut.

1 malá mrkev – 1 malá cuketa – 1 červená cibule – 1 malá červená paprika – 1 malý lilek – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 3 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s pečeným česnekem – čerstvě mletý pepř

Zeleninu očistěte a nakrájejte na plátky silné asi 2 mm nebo na kousky velké přibližně 2 cm. Promíchejte ji s olivovým olejem, 3 lžícemi omáčky Kikkoman Teriyaki s česnekem a trochou pepře. Rozprostřete na grilovací tác a grilujte asi 15 minut podle toho, jak měkkou zeleninu preferujete. Alternativně ji můžete připravit na grilovací pánvi na sporáku nebo v troubě s funkcí grilu.

2 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu2 čajové lžičky medu – 40 g rukoly – 2 flabatty (ploché ciabatty)

Na přípravu dresinku smíchejte 2 lžíce Kikkoman Ponzu yuzu sójové omáčky. Rukolu omyjte a osušte. Flabatty rozkrojte a obě poloviny potřete hummusem. Spodní díly obložte rukolou a grilovanou zeleninou, zakápněte dresinkem a přiklopte horními díly pečiva. Podle chuti ozdobte několika křupavými cizrnovými kuličkami a zbytek podávejte zvlášť spolu se zbylou zeleninou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.