Salát z fenyklu, edamame a vlašských ořechů s dresinkem Ponzu, bazalkou a koprem
Salát z fenyklu, edamame a vlašských ořechů s dresinkem Ponzu, bazalkou a koprem

Salát z fenyklu, edamame a vlašských ořechů s dresinkem Ponzu, bazalkou a koprem

3,3 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 25 min.
10 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Ingredience

4 Porce

Zelenina

250 g
fenyklové bulvy s ořezanými vršky
175 g
vyloupaného vařeného edamame
100 g
ředkviček

Salad dressing

100 g
olivového oleje

Přízdoba

100 g
vlašských ořechů
20 g
černého sezamu
20 g
bazalky
10 g
kopru
Nutriční hodnoty (na porci):2.094 kJ / 500 kcal

Postup přípravy

Krok 1

Předehřejte troubu na 160°C. Vlašské ořechy opékejte na rovném plechu 15–20 minut, dokud lehce nezhnědnou a nebudou voňavé. Nechte vychladnout a nalámejte na hrubé kousky.

Krok 2

Odstraňte tvrdou vnější vrstvu fenyklu a vyhoďte ji. Rozkrojte fenykl na čtvrtiny a poté každou část nakrájejte co nejtenčí plátky – pokud máte mandolínu, použijte ji pro precizní krájení. Ředkvičky nakrájejte na měsíčky. Lístky bazalky a kopru otrhejte a nahrubo natrhejte.

Krok 3

Nalijte Kikkoman Ponzu Citrón omáčku a olivový olej do čisté, prázdné sklenice a důkladně protřepejte po dobu 20–30 sekund, dokud směs nezesvětlá a neemulguje.
Smíchejte zeleninu a bylinky, přidejte dresink a ihned podávejte.

Tip

Pokud nemáte edamame, můžete je nahradit vyloupanými širokými fazolemi nebo hráškem. Tyto suroviny jsou dostupné vařené a vyloupané ve větších supermarketech.

ID receptu: 64

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Předehřejte troubu na 160°C. Vlašské ořechy opékejte na rovném plechu 15–20 minut, dokud lehce nezhnědnou a nebudou voňavé. Nechte vychladnout a nalámejte na hrubé kousky.

Odstraňte tvrdou vnější vrstvu fenyklu a vyhoďte ji. Rozkrojte fenykl na čtvrtiny a poté každou část nakrájejte co nejtenčí plátky – pokud máte mandolínu, použijte ji pro precizní krájení. Ředkvičky nakrájejte na měsíčky. Lístky bazalky a kopru otrhejte a nahrubo natrhejte.

Nalijte Kikkoman Ponzu Citrón omáčku a olivový olej do čisté, prázdné sklenice a důkladně protřepejte po dobu 20–30 sekund, dokud směs nezesvětlá a neemulguje.
Smíchejte zeleninu a bylinky, přidejte dresink a ihned podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.