

Salát z fenyklu, edamame a vlašských ořechů s dresinkem Ponzu, bazalkou a koprem
Postup přípravy
Krok 1
Předehřejte troubu na 160°C. Vlašské ořechy opékejte na rovném plechu 15–20 minut, dokud lehce nezhnědnou a nebudou voňavé. Nechte vychladnout a nalámejte na hrubé kousky.
Krok 2
Odstraňte tvrdou vnější vrstvu fenyklu a vyhoďte ji. Rozkrojte fenykl na čtvrtiny a poté každou část nakrájejte co nejtenčí plátky – pokud máte mandolínu, použijte ji pro precizní krájení. Ředkvičky nakrájejte na měsíčky. Lístky bazalky a kopru otrhejte a nahrubo natrhejte.
Krok 3
Nalijte Kikkoman Ponzu Citrón omáčku a olivový olej do čisté, prázdné sklenice a důkladně protřepejte po dobu 20–30 sekund, dokud směs nezesvětlá a neemulguje.
Smíchejte zeleninu a bylinky, přidejte dresink a ihned podávejte.
Tip
Pokud nemáte edamame, můžete je nahradit vyloupanými širokými fazolemi nebo hráškem. Tyto suroviny jsou dostupné vařené a vyloupané ve větších supermarketech.
ID receptu: 64
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více