Zmrzlinový pohár se slanou butterscotch omáčkou a lískovooříškovým praliné
Zmrzlinový pohár se slanou butterscotch omáčkou a lískovooříškovým praliné

Zmrzlinový pohár se slanou butterscotch omáčkou a lískovooříškovým praliné

4 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
20 min. Doba přípravy

Ingredience

4 Porce
8 
kopečků vanilkové zmrzliny
1 
čokoládový brownie nebo čokoládový muffin, nakrájený na malé kousky

Na slanou máslovou polevu:

75 ml
dvojitého krému
75 g
másla
50 g
cukru Demerara

Na pralinky:

150 g
moučkového cukru
1 ½ čajová lžička
nasekaných lískových ořechů
Nutriční hodnoty (na porci):3.023 kJ / 722 kcal
41,9 gTuky
6,3 gBílkoviny
85,1 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Pro přípravu slaného karamelového butterscotch krému dejte smetanu, máslo a třtinový cukr (Demerara) do malého hrnce.

Krok 2

Pomalu zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí a cukr nerozpustí. Poté zvyšte teplotu, přiveďte směs k varu a nechte probublávat asi 1 minutu.

Krok 3

Odstraňte z ohně a vmíchejte Kikkoman Sójovou omáčku.

Krok 4

Pro přípravu praliné nasypte krupicový cukr do hrnce se silným dnem a přidejte 3–4 lžíce vody. Zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí, poté zvyšte teplotu a nechte směs probublávat. Nemíchejte – jen trpělivě čekejte, dokud cukrový sirup nezíská zlatohnědou barvu.

Krok 5

Sejměte z ohně a opatrně nalijte karamel na plech vyložený pečicím papírem. Buďte opatrní, směs je extrémně horká!
Ihned posypte praženými lískovými oříšky a nechte zcela vychladnout. Jakmile je karamel tvrdý, nalámejte ho na menší kousky nebo jej rozdrobte na drobivou posypku.

Krok 6

Sestavte zmrzlinový pohár do sklenice: Nalijte trochu butterscotch omáčky na dno. Střídavě vrstvěte zmrzlinu a kousky dortu nebo sušenek. Nakonec pohár přelijte omáčkou a ozdobte praliné. Ihned podávejte a vychutnejte si tuto sladkou lahůdku!

ID receptu: 242

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Pro přípravu slaného karamelového butterscotch krému dejte smetanu, máslo a třtinový cukr (Demerara) do malého hrnce.

Pomalu zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí a cukr nerozpustí. Poté zvyšte teplotu, přiveďte směs k varu a nechte probublávat asi 1 minutu.

Odstraňte z ohně a vmíchejte Kikkoman Sójovou omáčku.

Pro přípravu praliné nasypte krupicový cukr do hrnce se silným dnem a přidejte 3–4 lžíce vody. Zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí, poté zvyšte teplotu a nechte směs probublávat. Nemíchejte – jen trpělivě čekejte, dokud cukrový sirup nezíská zlatohnědou barvu.

Sejměte z ohně a opatrně nalijte karamel na plech vyložený pečicím papírem. Buďte opatrní, směs je extrémně horká!
Ihned posypte praženými lískovými oříšky a nechte zcela vychladnout. Jakmile je karamel tvrdý, nalámejte ho na menší kousky nebo jej rozdrobte na drobivou posypku.

Sestavte zmrzlinový pohár do sklenice: Nalijte trochu butterscotch omáčky na dno. Střídavě vrstvěte zmrzlinu a kousky dortu nebo sušenek. Nakonec pohár přelijte omáčkou a ozdobte praliné. Ihned podávejte a vychutnejte si tuto sladkou lahůdku!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05
06

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.