

Zmrzlinový pohár se slanou butterscotch omáčkou a lískovooříškovým praliné
Postup přípravy
Krok 1
Pro přípravu slaného karamelového butterscotch krému dejte smetanu, máslo a třtinový cukr (Demerara) do malého hrnce.
Krok 2
Pomalu zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí a cukr nerozpustí. Poté zvyšte teplotu, přiveďte směs k varu a nechte probublávat asi 1 minutu.
Krok 3
Odstraňte z ohně a vmíchejte Kikkoman Sójovou omáčku.
Krok 4
Pro přípravu praliné nasypte krupicový cukr do hrnce se silným dnem a přidejte 3–4 lžíce vody. Zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí, poté zvyšte teplotu a nechte směs probublávat. Nemíchejte – jen trpělivě čekejte, dokud cukrový sirup nezíská zlatohnědou barvu.
Krok 5
Sejměte z ohně a opatrně nalijte karamel na plech vyložený pečicím papírem. Buďte opatrní, směs je extrémně horká!
Ihned posypte praženými lískovými oříšky a nechte zcela vychladnout. Jakmile je karamel tvrdý, nalámejte ho na menší kousky nebo jej rozdrobte na drobivou posypku.
Krok 6
Sestavte zmrzlinový pohár do sklenice: Nalijte trochu butterscotch omáčky na dno. Střídavě vrstvěte zmrzlinu a kousky dortu nebo sušenek. Nakonec pohár přelijte omáčkou a ozdobte praliné. Ihned podávejte a vychutnejte si tuto sladkou lahůdku!
ID receptu: 242
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více







![[Translate to Tschechisch:] [Translate to Tschechisch:]](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Tschechisch:] [Translate to Tschechisch:]](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)



