Duhový salát s miso dresinkem
Duhový salát s miso dresinkem

Duhový salát s miso dresinkem

Celkový čas vaření 15 min.
15 min. Doba přípravy

Barevný salát z křupavého zelí, jablka a hrušky v pikantním miso dresinku s bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman. Svěží, lehký, ideální k obědu, který si s chutí dáte doma i v práci.

Ingredience

2 Porce
100 g
špičatého zelí
160 g
červeného zelí
120 g
čerstvé červené řepy
2 
mrkve
50 g
ředkviček
1 
malé jablko s červenou slupkou
1 
malá hruška s červenou slupkou
1 čajová lžička
miso pasty
2 polévkové lžíce
jablečného octa
2 čajové lžičky
lněného oleje
čerstvě mletý pepř
2 čajové lžičky
lněného semínka (případně drceného)
2 polévkové lžíce
vody
200 g
hrudkovitého čerstvého sýra (cottage)
Nutriční hodnoty (na porci):1.127 kJ / 270 kcal
9,2 gTuky
14,7 gBílkoviny
31 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g špičatého zelí – 160 g červeného zelí – 120 g čerstvé červené řepy – 2  mrkve – 50 g ředkviček – 1  malé jablko s červenou slupkou – 1  malá hruška s červenou slupkou

Špičaté zelí, červené zelí, řepu a mrkev nastrouhejte nahrubo a zvlášť. Ředkvičky nakrájejte na plátky a jablko a hrušku nejprve na klínky a poté na tenké plátky.

Krok 2

1 čajová lžička miso pasty – 2 polévkové lžíce jablečného octa – 2 čajové lžičky lněného oleje – 2 čajové lžičky Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1 čajová lžička Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – čerstvě mletý pepř – 2 čajové lžičky lněného semínka (případně drceného) – 2 polévkové lžíce vody

Na dresink vyšlehejte miso pastu s 2 lžícemi vody, octem, olejem, Kikkoman bezlepkovou sójovou omáčkou a Kikkoman Mirin sladkým dochucovadlem, a poté dochuťte pepřem. Lněné semínko opražte na malé nepřilnavé pánvi.

Krok 3

200 g hrudkovitého čerstvého sýra (cottage)

Salát vrstvěte do vysoké sklenice v následujícím pořadí: dresink, červené zelí, jablko, mrkev, ředkvičky, špičaté zelí, řepa, hruška, čerstvý sýr a lněné semínko. Sklenici zavřete a před podáváním krátce protřepejte, aby se dresink rovnoměrně rozprostřel. Salát můžete podávat také v miskách.

Tip

Salát lze připravit den předem a uchovávat v lednici. Čerstvý sýr je lepší ponechat zvlášť nebo salát rovnou vložit do salátové misky se dvěma oddělenými přihrádkami.

ID receptu: 1584

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g špičatého zelí – 160 g červeného zelí – 120 g čerstvé červené řepy – 2 mrkve – 50 g ředkviček – 1 malé jablko s červenou slupkou – 1 malá hruška s červenou slupkou

Špičaté zelí, červené zelí, řepu a mrkev nastrouhejte nahrubo a zvlášť. Ředkvičky nakrájejte na plátky a jablko a hrušku nejprve na klínky a poté na tenké plátky.

1 čajová lžička miso pasty – 2 polévkové lžíce jablečného octa – 2 čajové lžičky lněného oleje – 2 čajové lžičky Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1 čajová lžička Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – čerstvě mletý pepř – 2 čajové lžičky lněného semínka (případně drceného) – 2 polévkové lžíce vody

Na dresink vyšlehejte miso pastu s 2 lžícemi vody, octem, olejem, Kikkoman bezlepkovou sójovou omáčkou a Kikkoman Mirin sladkým dochucovadlem, a poté dochuťte pepřem. Lněné semínko opražte na malé nepřilnavé pánvi.

200 g hrudkovitého čerstvého sýra (cottage)

Salát vrstvěte do vysoké sklenice v následujícím pořadí: dresink, červené zelí, jablko, mrkev, ředkvičky, špičaté zelí, řepa, hruška, čerstvý sýr a lněné semínko. Sklenici zavřete a před podáváním krátce protřepejte, aby se dresink rovnoměrně rozprostřel. Salát můžete podávat také v miskách.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.