[Translate to Tschechisch:]
[Translate to Tschechisch:]

Salát z čínského zelí a špenátu

4,7 21 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 15 min.
15 min. Doba přípravy

Lehký, křupavý a nabitý zelenou energií – skvělý k obědu, lehké večeři v horkém dni nebo jako příloha k hlavním jídlům a grilovaným specialitám.

Ingredience

2 Porce
1 
hlávka čínského zelí
1 
dlouhá okurka
1 
kedlubna
1 svazek
pažitky
1 
snítka čerstvé máty
50 g
špenátu
1 
malá cibule
1 
stroužek česneku
3 polévkové lžíce
olivového oleje
1 polévková lžíce
citronové šťávy
1 polévková lžíce
lahůdkových kvasnicových vloček
2 polévkové lžíce
pražených kešu oříšků
Nutriční hodnoty (na porci):1.922 kJ / 459 kcal
30,6 gTuky
15,1 gBílkoviny
40,3 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1  hlávka čínského zelí – 1  dlouhá okurka – 1  kedlubna – 1 svazek pažitky – 1  snítka čerstvé máty

Čínské zelí nakrájejte najemno a kedlubnu na kostičky. Z okurky odstraňte semínka a dejte je stranou. Zbytek okurky nakrájejte na plátky. Zeleninu smíchejte s nasekanou pažitkou a lístky máty.

Krok 2

50 g špenátu – 1  malá cibule – 1  stroužek česneku – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml)1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 polévková lžíce lahůdkových kvasnicových vloček – 2 polévkové lžíce pražených kešu oříšků

Špenát, cibuli, česnek a odložená okurková semínka rozmixujte do hladké omáčky spolu s olivovým olejem, sójovou omáčkou Kikkoman se sníženým obsahem soli, Kikkoman dochucovadlem na sushi rýži, citronovou šťávou, lahůdkovými kvasnicemi a kešu oříšky. Dresinkem přelijte zeleninu a důkladně promíchejte.

ID receptu: 1578

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 hlávka čínského zelí – 1 dlouhá okurka – 1 kedlubna – 1 svazek pažitky – 1 snítka čerstvé máty

Čínské zelí nakrájejte najemno a kedlubnu na kostičky. Z okurky odstraňte semínka a dejte je stranou. Zbytek okurky nakrájejte na plátky. Zeleninu smíchejte s nasekanou pažitkou a lístky máty.

50 g špenátu – 1 malá cibule – 1 stroužek česneku – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml)1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 polévková lžíce lahůdkových kvasnicových vloček – 2 polévkové lžíce pražených kešu oříšků

Špenát, cibuli, česnek a odložená okurková semínka rozmixujte do hladké omáčky spolu s olivovým olejem, sójovou omáčkou Kikkoman se sníženým obsahem soli, Kikkoman dochucovadlem na sushi rýži, citronovou šťávou, lahůdkovými kvasnicemi a kešu oříšky. Dresinkem přelijte zeleninu a důkladně promíchejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.