Salát z avokáda a fazolí s hroznovým vínem
Salát z avokáda a fazolí s hroznovým vínem

Salát z avokáda a fazolí s hroznovým vínem

5 2 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 25 min.
20 min. Doba přípravy
5 min. Doba vaření

Sladké hrozny, krémové avokádo a jemné fazolky se setkávají s křupavými ořechy ve svěžím letním salátu, doplněném výraznou omáčkou chimichurri — vynikající jako samostatný pokrm nebo příloha ke grilovanému masu.

Ingredience

2 Porce
300 g
fazolí (bobů)
1 
avokádo
300 g
červeného hroznového vína
50 g
vlašských ořechů
100 g
polníčku
 ½ svazku
čerstvé máty
1 svazek
čerstvé petrželky
2 
snítky čerstvého oregana
1 
stroužek česneku
 ½ 
čili papričky
3 polévkové lžíce
olivového oleje
1 polévková lžíce
jablečného octa
Nutriční hodnoty (na porci):2.892 kJ / 691 kcal
44,3 gTuky
22,5 gBílkoviny
65 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

300 g fazolí (bobů) – 1  avokádo

Fazole krátce povařte, aby byly měkké, ale stále pevné, a poté je oloupejte. Avokádo nakrájejte na plátky.

Krok 2

300 g červeného hroznového vína – 50 g vlašských ořechů – 100 g polníčku –  ½ svazku čerstvé máty –  ½ svazku čerstvé petrželky – 1  snítka čerstvého oregana

V míse smíchejte avokádo, fazole, hrozny, vlašské ořechy, polníček a bylinky.

Krok 3

1  stroužek česneku –  ½  čili papričky –  ½ svazku čerstvé petrželky – 1  snítka čerstvého oregana – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1 polévková lžíce jablečného octa

Česnek, čili papričku a bylinky jemně nasekejte. Smíchejte s olivovým olejem, bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman a jablečným octem. Přelijte salát dresinkem chimichurri.

ID receptu: 1580

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

300 g fazolí (bobů) – 1 avokádo

Fazole krátce povařte, aby byly měkké, ale stále pevné, a poté je oloupejte. Avokádo nakrájejte na plátky.

300 g červeného hroznového vína – 50 g vlašských ořechů – 100 g polníčku – ½ svazku čerstvé máty – ½ svazku čerstvé petrželky – 1 snítka čerstvého oregana

V míse smíchejte avokádo, fazole, hrozny, vlašské ořechy, polníček a bylinky.

1 stroužek česneku – ½ čili papričky – ½ svazku čerstvé petrželky – 1 snítka čerstvého oregana – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1 polévková lžíce jablečného octa

Česnek, čili papričku a bylinky jemně nasekejte. Smíchejte s olivovým olejem, bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman a jablečným octem. Přelijte salát dresinkem chimichurri.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.