Rukolový salát s melounem a prosciuttem
Rukolový salát s melounem a prosciuttem

Rukolový salát s melounem a prosciuttem

Celkový čas vaření 15 min.
15 min. Doba přípravy

Tento letní salát kombinuje sladký meloun s krémovou gorgonzolou, výrazným prosciuttem a pepřovou rukolou. Zálivka z olivového oleje, medu a sójové omáčky Kikkoman Less Salt dodává hloubku chuti umami. Ideální lehký oběd nebo stylový předkrm.

Ingredience

2 Porce
1 
zralý meloun
100 g
sýra gorgonzola
100 g
prosciutta crudo
30 g
rukoly
2 polévkové lžíce
olivového oleje
1 polévková lžíce
balzamikového octa
1 čajová lžička
medu
1 špetka
pepře
1 polévková lžíce
balzamického sirupu
Nutriční hodnoty (na porci):984 kJ / 235 kcal
15 gTuky
10 gBílkoviny
13 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1  zralý meloun

Meloun rozkrojte na poloviny a vyjměte semínka. Pomocí vykrajovátka na meloun vytvořte z dužiny kuličky, nebo meloun nakrájejte na kostky a dejte je do mísy.

Krok 2

100 g sýra gorgonzola – 100 g prosciutta crudo – 30 g rukoly

Gorgonzolu nakrájejte na kousky a prosciutto natrhejte na menší části. Rukolu omyjte a osušte. Přidejte vše do mísy s melounem a jemně promíchejte.

Krok 3

2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce balzamikového octa – 1 čajová lžička medu – 1 špetka pepře – 1 polévková lžíce balzamikového glazé

V malé misce smíchejte olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman se sníženým obsahem soli, ocet, med a pepř. Zálivku nalijte na salát a znovu jemně promíchejte. Salát podávejte ve vydlabaných polovinách melounu a pokapejte balzamikovým glazé.

ID receptu: 1579

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 zralý meloun

Meloun rozkrojte na poloviny a vyjměte semínka. Pomocí vykrajovátka na meloun vytvořte z dužiny kuličky, nebo meloun nakrájejte na kostky a dejte je do mísy.

100 g sýra gorgonzola – 100 g prosciutta crudo – 30 g rukoly

Gorgonzolu nakrájejte na kousky a prosciutto natrhejte na menší části. Rukolu omyjte a osušte. Přidejte vše do mísy s melounem a jemně promíchejte.

2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce balzamikového octa – 1 čajová lžička medu – 1 špetka pepře – 1 polévková lžíce balzamikového glazé

V malé misce smíchejte olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman se sníženým obsahem soli, ocet, med a pepř. Zálivku nalijte na salát a znovu jemně promíchejte. Salát podávejte ve vydlabaných polovinách melounu a pokapejte balzamikovým glazé.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.