

Rukolový salát s melounem a prosciuttem
Tento letní salát kombinuje sladký meloun s krémovou gorgonzolou, výrazným prosciuttem a pepřovou rukolou. Zálivka z olivového oleje, medu a sójové omáčky Kikkoman Less Salt dodává hloubku chuti umami. Ideální lehký oběd nebo stylový předkrm.
Postup přípravy
Krok 1

1 zralý meloun
Meloun rozkrojte na poloviny a vyjměte semínka. Pomocí vykrajovátka na meloun vytvořte z dužiny kuličky, nebo meloun nakrájejte na kostky a dejte je do mísy.
Krok 2

100 g sýra gorgonzola – 100 g prosciutta crudo – 30 g rukoly
Gorgonzolu nakrájejte na kousky a prosciutto natrhejte na menší části. Rukolu omyjte a osušte. Přidejte vše do mísy s melounem a jemně promíchejte.
Krok 3

2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 polévková lžíce balzamikového octa – 1 čajová lžička medu – 1 špetka pepře – 1 polévková lžíce balzamikového glazé
V malé misce smíchejte olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman se sníženým obsahem soli, ocet, med a pepř. Zálivku nalijte na salát a znovu jemně promíchejte. Salát podávejte ve vydlabaných polovinách melounu a pokapejte balzamikovým glazé.
ID receptu: 1579
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více

![[Translate to Tschechisch:] [Translate to Tschechisch:]](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)






![[Translate to Tschechisch:] [Translate to Tschechisch:]](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)
