

Houbovo-rajčatová omáčka
Omáčka vždy potěší a tahle obzvlášť! Její kouřové aroma a prášek z hříbků jsou přesně tím, co si podzim žádá.
Postup přípravy
Krok 1
Oloupejte cibuli a nakrájejte nahrubo. Zahřejte olej na pánvi a cibuli opékejte dozlatova. Česnek rozdrťte, přidejte ho k cibuli spolu s bobkovými listy a pepřem a krátce vše orestujte.
Krok 2
Přidejte rajčatový protlak a několik minut ho restujte. Poté přilijte rajčatovou šťávu a sójovou omáčku Kikkoman. Dochucujte cukrem, uzenou solí a práškem z hříbků a nechte směs jemně probublávat asi 15 minut. Následně omáčku propasírujte přes jemné sítko.
Krok 3
Smíchejte škrob s trochou vody a propasírovanou omáčku znovu přiveďte k varu. Za stálého míchání přilijte rozpuštěný škrob a povařte přibližně jednu minutu. Omáčka je nyní hotová.
ID receptu: 1073
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












