Hustá omáčka z červené cibule
Hustá omáčka z červené cibule

Hustá omáčka z červené cibule

4,6 382 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 10 min.
10 min. Doba přípravy

Intenzivní, pikantní a neodolatelně umami. Hlavní roli v této omáčce hrají červená cibule a balzamikový ocet. Perfekntí doplněk k masovým pokrmům.

Ingredience

4 Porce
200 g
červené cibule
150 g
másla
350 ml
červeného vína
1 polévková lžíce
medu
1 polévková lžíce
balzamikového octa
2 
snítky tymiánu
2 
celé hřebíčky, rozdrcené
Nutriční hodnoty (na porci):1.602 kJ / 383 kcal
31,1 gTuky
1,3 gBílkoviny
8,7 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky. Na pánvi ji orestujte na másle a zkaramelizujte medem.

Krok 2

Přidejte červené víno, ocet a sójovou omáčku Kikkoman a pomalu snižujte teplotu, dokud cibule nezíská měkkou, krémovou konzistenci.

Krok 3

Ozdobte tymiánem a rozdrcenými hřebíčky.

ID receptu: 1076

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky. Na pánvi ji orestujte na másle a zkaramelizujte medem.

Přidejte červené víno, ocet a sójovou omáčku Kikkoman a pomalu snižujte teplotu, dokud cibule nezíská měkkou, krémovou konzistenci.

Ozdobte tymiánem a rozdrcenými hřebíčky.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.