

Jahodovo‑smetanové onigirazu
Dopřejte si sladkou dobrotu v podobě lahodného onigirazu s jahodami a mascarpone, plného rýže a křupavé pistáciové náplně zabalené do řasy nori. Příprava je stejně zábavná jako samotné pojídání.
Nutriční hodnoty (na porci):
2.784 kJ / 665 kcalPostup přípravy
Krok 1

120 g sushi rýže – 30 g moučkového cukru – 20 ml rýžového octa – 20 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Uvařte rýži podle návodu na obalu. Ochuťte zbývajícími surovinami a důkladně promíchejte. Odložte na 30 minut vychladnout.
Krok 2

80 g jahod – 120 g mascarpone – 30 g pistácií – 1 čajová lžička černého sezamu
Jahody nasekejte nadrobno a smíchejte je s mascarpone, nasekanými pistáciemi a černým sezamem.
Krok 3

2 plátky nori – několik jahod
Rýži z kroku 1 rozprostřete na plátek nori, navrch dejte jahodový krém z kroku 2. Přikryjte druhým plátkem nori s rýží. Hotový „sendvič“ rozřízněte na 4 kusy (2 na osobu). Podávejte ozdobené jahodami.
Tip
Místo jahod můžete použít i mango.
ID receptu: 1372
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












