Jahodovo‑smetanové onigirazu
Jahodovo‑smetanové onigirazu

Jahodovo‑smetanové onigirazu

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 20 min.
40 min. Doba vaření
10 min. Doba přípravy
30 min. Doba chlazení

Dopřejte si sladkou dobrotu v podobě lahodného onigirazu s jahodami a mascarpone, plného rýže a křupavé pistáciové náplně zabalené do řasy nori. Příprava je stejně zábavná jako samotné pojídání.

Ingredience

2 Porce

Rýže:

120 g
sushi rýže
30 g
moučkového cukru
20 ml
rýžového octa

Krém:

80 g
jahod
120 g
mascarpone
30 g
pistácií
1 čajová lžička
černého sezamu
2 
plátky nori

Ozdoba:

Několik jahod

Nutriční hodnoty (na porci):

2.784 kJ / 665 kcal
32,5 gTuky
12,6 gBílkoviny
79,2 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

120 g sushi rýže – 30 g moučkového cukru – 20 ml rýžového octa – 20 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Uvařte rýži podle návodu na obalu. Ochuťte zbývajícími surovinami a důkladně promíchejte. Odložte na 30 minut vychladnout.

Krok 2

80 g jahod – 120 g mascarpone – 30 g pistácií – 1 čajová lžička černého sezamu

Jahody nasekejte nadrobno a smíchejte je s mascarpone, nasekanými pistáciemi a černým sezamem.

Krok 3

2  plátky nori – několik jahod

Rýži z kroku 1 rozprostřete na plátek nori, navrch dejte jahodový krém z kroku 2. Přikryjte druhým plátkem nori s rýží. Hotový „sendvič“ rozřízněte na 4 kusy (2 na osobu). Podávejte ozdobené jahodami.

Tip

Místo jahod můžete použít i mango.

ID receptu: 1372

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

120 g sushi rýže – 30 g moučkového cukru – 20 ml rýžového octa – 20 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Uvařte rýži podle návodu na obalu. Ochuťte zbývajícími surovinami a důkladně promíchejte. Odložte na 30 minut vychladnout.

80 g jahod – 120 g mascarpone – 30 g pistácií – 1 čajová lžička černého sezamu

Jahody nasekejte nadrobno a smíchejte je s mascarpone, nasekanými pistáciemi a černým sezamem.

2 plátky nori – několik jahod

Rýži z kroku 1 rozprostřete na plátek nori, navrch dejte jahodový krém z kroku 2. Přikryjte druhým plátkem nori s rýží. Hotový „sendvič“ rozřízněte na 4 kusy (2 na osobu). Podávejte ozdobené jahodami.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.