Tempura jablka se skořicí a matcha omáčkou
Tempura jablka se skořicí a matcha omáčkou

Tempura jablka se skořicí a matcha omáčkou

4,6 41 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
10 min. Doba vaření
10 min. Doba přípravy

Vykouzlete pravou podzimní atmosféru smaženými jablíčky s vůní skořice a aromatického koření. Křupavé na povrchu, měkké uvnitř, a dokonale ladí s jemně krémovým matcha dipem.

Ingredience

2 Porce

Těsto:

150 g
tempura mouky
150 ml
perlivé vody

Omáčka:

100 g
bílého jogurtu
100 g
zakysané smetany
1 čajová lžička
matcha čaje
1 polévková lžíce
citronové šťávy
1 čajová lžička
vanilkové esence
1 polévková lžíce
medu

Ostatní:

2 
jablka
1 čajová lžička
skořice
1 špetka
kardamomu
300 ml
oleje na smažení
Nutriční hodnoty (na porci):2.675 kJ / 639 kcal
37,4 gTuky
14 gBílkoviny
60,8 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

150 g tempura mouky – 150 ml perlivé vody – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Smíchejte všechny ingredience na těsto a nechte chvíli odstát.

Krok 2

100 g bílého jogurtu – 100 g zakysané smetany – 1 čajová lžička matcha čaje – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 čajová lžička vanilkové esence – 1 polévková lžíce medu

Smíchejte všechny ingredience na omáčku do hladka.

Krok 3

2  jablka – 1 čajová lžička skořice – 1 špetka mletého kardamomu – 300 ml oleje na smažení

Jablka oloupejte, nakrájejte na 8 dílků a posypte kořením. Obalte v těstě a smažte v horkém oleji 3–5 minut dozlatova. Podávejte s matcha omáčkou v misce.

Tip

Místo jablek můžete použít také hrušky.

ID receptu: 1375

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

150 g tempura mouky – 150 ml perlivé vody – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Smíchejte všechny ingredience na těsto a nechte chvíli odstát.

100 g bílého jogurtu – 100 g zakysané smetany – 1 čajová lžička matcha čaje – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 čajová lžička vanilkové esence – 1 polévková lžíce medu

Smíchejte všechny ingredience na omáčku do hladka.

2 jablka – 1 čajová lžička skořice – 1 špetka mletého kardamomu – 300 ml oleje na smažení

Jablka oloupejte, nakrájejte na 8 dílků a posypte kořením. Obalte v těstě a smažte v horkém oleji 3–5 minut dozlatova. Podávejte s matcha omáčkou v misce.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.