

Marinovaný celer
Celer v gurmánském stylu! Tento salát z celerové bulvy je naložený v pikantní marinádě z ponzu yuzu, krémové majonézy a hořčice, což vytváří chuťově bohatý, umami zážitek.
Postup přípravy
Krok 1

3 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu – 2 polévkové lžíce majonézy – 1 čajová lžička javorového sirupu
Smíchejte všechny ingredience na marinádu v misce.
Krok 2

300 g celerové bulvy – ½ jablka Granny Smith – 1 špetka soli
Oloupejte a nahrubo nastrouhejte celer a jablko. Posypte špetkou soli a nechte odležet alespoň 30 minut. Poté osušte papírovými utěrkami.
Krok 3

Omáčka na marinádu – 1 polévková lžíce pražených piniových oříšků – 6 cherry rajčat – 1 špetka italské petrželky
Do mísy z kroku 1 přidejte celer a jablko a promíchejte s marinádou. Nechte v lednici odležet alespoň 1 hodinu. Mezitím několik minut opražte piniové oříšky a při podávání je posypte na salát spolu s rajčátky a italskou petrželkou.
ID receptu: 1297
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více