Marinovaný celer
Marinovaný celer

Marinovaný celer

4,7 16 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 50 min.
15 min. Doba přípravy
5 min. Doba vaření
30 min. Doba odpočinku

Celer v gurmánském stylu! Tento salát z celerové bulvy je naložený v pikantní marinádě z ponzu yuzu, krémové majonézy a hořčice, což vytváří chuťově bohatý, umami zážitek.

Ingredience

2 Porce

Marinade:

2 polévkové lžíce
majonézy
2 čajové lžičky
hořčice
1 čajová lžička
javorového sirupu

Salát:

300 g
celerové bulvy
 ½ 
jablka Granny Smith
1 špetka
soli

Přízdoba:

1 polévková lžíce
pražených piniových oříšků
6 
cherry rajčat
1 špetka
italské petrželky

Postup přípravy

Krok 1

3 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu2 polévkové lžíce majonézy – 1 čajová lžička javorového sirupu

Smíchejte všechny ingredience na marinádu v misce.

Krok 2

300 g celerové bulvy –  ½  jablka Granny Smith – 1 špetka soli

Oloupejte a nahrubo nastrouhejte celer a jablko. Posypte špetkou soli a nechte odležet alespoň 30 minut. Poté osušte papírovými utěrkami.

Krok 3

Omáčka na marinádu – 1 polévková lžíce pražených piniových oříšků – 6  cherry rajčat – 1 špetka italské petrželky

Do mísy z kroku 1 přidejte celer a jablko a promíchejte s marinádou. Nechte v lednici odležet alespoň 1 hodinu. Mezitím několik minut opražte piniové oříšky a při podávání je posypte na salát spolu s rajčátky a italskou petrželkou.

ID receptu: 1297

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

3 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu2 polévkové lžíce majonézy – 1 čajová lžička javorového sirupu

Smíchejte všechny ingredience na marinádu v misce.

300 g celerové bulvy – ½ jablka Granny Smith – 1 špetka soli

Oloupejte a nahrubo nastrouhejte celer a jablko. Posypte špetkou soli a nechte odležet alespoň 30 minut. Poté osušte papírovými utěrkami.

Omáčka na marinádu – 1 polévková lžíce pražených piniových oříšků – 6 cherry rajčat – 1 špetka italské petrželky

Do mísy z kroku 1 přidejte celer a jablko a promíchejte s marinádou. Nechte v lednici odležet alespoň 1 hodinu. Mezitím několik minut opražte piniové oříšky a při podávání je posypte na salát spolu s rajčátky a italskou petrželkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.